Recept za punjeni kruh

Iako više nemamo problema s pronalaskom kvasca, važno je napomenuti da vam za ovaj kruh treba samo pola vrećice kvasca.

„Volim puniti kruh, a ovaj je s peršinom, češnjakom i maslinovim uljem. Možete koristiti pesto, i bilo koje začine, a ne morate ništa! Samo preskočite punjenje“, kaže nam Tonka Radić Čobanov s profila Tonkina kužina.

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • Pola vrećice instant kvasca
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice šećera
  • 50 g maslaca (topljenog)
  • 300 ml mlijeka

View this post on Instagram

Kruh 👩‍🍳💚 . Ma sad se već lakse pronalazi kvasac, a za ovaj kruh vam je potrebno samo pola vrecice kvasca. Vi znate da ja volim punit kruh,ovaj je s persinom, česnjakom i maslinovim uljem. Možete koristit pesto, i bilo koje ZACINE, a ne morate NIŠTA! SAMO preskocite punjenje. Sastojci: 500 g glatkog brašna Pola vrećice instant kvasca 1 žličica soli 2 žlilice šećera 50 g maslaca)topljenog) 300 ml mlijeka Iako se radi o instant kvascu, ▪️odvojite malo mlakog mlijeka sa žlicicom secera i brasna da se aktivira. ▪️promiješajte sve suhe sastojke, pa napravite udubljenje u sredini. Uspite mlako mlijeko i otopljeni maslac. Miksajte nastavcima za tijesto par minuta. ▪️Ostavite na toplom da se diže, mora udvostručiti volumen. ▪️Za to vrijeme napravite nadjev: ja sam koristila 4 česnja česnjaka, 50ml maslinovog ulja, peršina po želji. Možete stavit sve sto želite, a i ne morate ništa. ▪️Ja kruh valjam na pek papiru da mi ga je lakse prebaciti u kalup. Stavite na pek papir malo brašna ▪️Valjkom razvaljajte u pravokutnik dužine kalupa i debljine cca 1 cm ▪️Premažite punjenjem koje ste posebno izmješali u zdjelicu, ja punjenje malo posoli i zarolajte ▪️Roladu prerežete pa isprepletete jedaan “krak” preko drugoga. ▪️Pecete na 200° – 25-30MIN, sve ovisi o Vasoj pecnici. ▪️Kad je gotov PREMAZITE kruh s maslinovim uljem. #bread #garlic #garkicbread #bakingtime #pastrychef #foodblogger #homemadebread #tonkinakuzina #breadlover #breadmaking #home #happiness #breakfast #kuharnasilu

A post shared by 𝚃𝚘𝚗𝚔𝚊 𝚁𝚊𝚍𝚒𝚌 C𝚘𝚋𝚊𝚗𝚘𝚟 (@tonkina_kuzina) on

 

Iako se radi o instant kvascu, odvojite malo mlakog mlijeka sa žličicom šećera i brasna da se aktivira. Promiješajte sve suhe sastojke, pa napravite udubljenje u sredini. Uspite mlako mlijeko i otopljeni maslac. Miksajte nastavcima za tijesto par minuta.

Ostavite na toplom da se diže, mora udvostručiti volumen.

Za to vrijeme napravite nadjev

  • 4 češnja češnja
  • 50ml maslinovog ulja
  • Peršina po želji
  • Možete stavit sve sto želite, a i ne morate ništa.

Stavite na pek papir malo brašna. Valjkom razvaljajte u pravokutnik dužine kalupa i debljine cca 1 cm. Premažite izmiješali koje ste posebno izmiješali u zdjelicu, ja punjenje malo posoli i zarolajte. Roladu prerežete pa isprepletete jedan krak preko drugoga.

Pečete na 200 stupnjeva oko 25-30 minuta. Gotov kruh premažite maslinovim uljem.