Recept za Tuheljski pinklec

Mirko Ljubić, chef poznatog restorana Terma Tuhellj „Dvorca Mihanović“, podijelio je s nama neke od omiljenih recepata za pravu malu gozbu. Moderan pristup, samo najbolje namirnice, kuhanje s puno ljubavi i strasti jamstvo su uspjeha, kaže ovaj mladi kuhar koji inspiraciju pronalazi u bogatoj tradiciji Hrvatskog zagorja i jelima u kojima su nekada u kurijama i dvorcima ovoga kraja uživali plemići.

Sastojci za pripremu Tuheljskog pinkleca

Palačinke

  • Bijelo brašno  – 0,05 kg
  • Jaja  – 1 kom
  • Obična voda 0,10 l
  • Peršin
  • Ulje suncokret
  • Sol
  • Začini po želji

Nadjev

  • Šampinjoni svježi – 0,10 kg
  • Luk – 0,05 kg
  • Tikvice  – 0 02 kg
  • Paprika svježa – 0,01 kg
  • Sir ribani parmezan – 0,005 kg
  • Poriluk – 1 list

Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo solju i začinim po želji. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.

Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.