Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Renata Sopek – zadovoljna i fit

VIDEO: Razgovor sa svestranom Renatom povodom izlaska njezine prve knjige.

Voditeljica  RTL Televizije i fitness trenerica Renata Sopek se nakon niza uspješnih DVD-ova s vježbama, bacila i na pisanje knjige. Zajedno s poznatom nutricionisticom dr. Lejlom Kažinić Kreho napisala knjigu ‘Zdrava i Fit’. Tim povodom pozvali smo Renatu na sok u Wine bar Amicorom te otkrili tajne njene vitke linije i zdravog duha.

Knjiga je pravi priručnik zdravog življenja za modernu ženu. Sadrži jednostavne recepte i vježbe za jačanje kondicije i dobro raspoloženje, motivirajuće poruke za svakodnevno uživanje u hrani i vlastitom tijelu, te predlaže top namirnice i dinamičan trening za uklanjanje masnoća i oblikovanje tijela.

Podijeljena na četiri zanimljiva poglavlja:  Zdravo reguliranje težine, Ljubavni jelovnik i vježbe, Detoksikacija i trening i Program protiv stresa.

Knjigu ‘Zdrava i fit’ možete pronaći na svim kioscima Tiska i Slobodne Dalmacije, u Tisak media centrima te u svim Profilovim knjižarama po promotivnoj cijeni od 99 kn. Riječ je o prvoj knjizi ovog tipa koja je izašla u Hrvatskoj, a cilj joj je pomoći ljudima da pronađu svoju formulu zdravog života.

A koja je formula Renatinog zdravog života, ispričala nam je ona sama.

She.hr: Kako si došla na ideju o pisanju knjige?

Renata: Jednom sam se našla s ljudima iz Profila te smo došli na ideju o knjizi. Spojili su me s nutricionisticom Lejlom Kažinić Kreho i mogu reći da sam ponosna jer smo dobili priručnik za modernu ženu, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

She.hr: O čemu se radi u knjizi?

Renata: 
Knjiga je promocija zdravih životnih navika i nadam se da će potaknuti ljude da prakticiraju tjelovježbu najprije zbog zdravlja, a i zbog estetike. U knjizi možete naći puno slika koje točno objašnjavaju kako se izvodi pojedina vježba, što mislim da je jako korisno za ljude koji žele voditi aktivan život.She.hr:
Dio knjige se zove ljubavni jelovnik. O čemu se radi u tom poglavlju?

Renata:
Da se ne bi krivo shvatilo, ja ne pišem knjigu o seksu. Lejla Kažinić Kreho je sastavila menu, a ja određeni program vježbi za poboljšavanje seksualnog života. Govori se o opuštanju mišića unutarnjeg dijela bedara i donjeg dijela trbuha. To je samo jedan segment knjige.

She.hr: Od kada prakticiraš zdrav život?

Renata: Oduvijek. Od 16-te godine idem u teretanu, a cijeli život se bavim što s ritmikom, što s plesom. U skladu s tim sam se počela i drugačije hraniti; ne pašu mi više teške namirnice i ne pretrpavam se hranom.She.hr: Koje vježbe preferiraš?

Renata: Što se tiče aerobnog treninga super mi je latino fitness – zumba. To je kombinacija pokreta iz latino američkih plesova i aerobika kojim se brzo tope kilogrami, čovjek se brzo učvrsti, a i zanimljivo je jer se stalno pleše. Jako volim i teretanu, posebno trbušnjake. Prekrasno mi je vidjeti kad žena ima učvršćene trbušne mišiće.She.hr:
Koji je Renata menu?

Renata: Hranim se dosta šaroliko. Ljudi kad vide koliko pojedem jako se iznenade. Ja nisam za dijete, nego za vježbanje, bez obzira da li netko ima problema s težinom ili ne. Jedem dosta povrća, piletine, ribe i juha u velikim količinama. Nećete mene nikad vidjeti da brljam po nekoj salati jer ako sam gladna, ne osjećam se dobro. Pojest ću i kolač, zašto ne? Treba slušati svoje tijelo i dati mu ono što traži, naravno u granicama normale.

She.hr: Koji su tvoji novi projekti?

Renata: Trenutno radim najviše u životu, ali se ne žalim. Preko Atlas Toursa radimo tematska putovanja – fitness krstarenja. Ljudima je bonus na krstarenju to što vježbaju sa mnom. Također sam Adidasov ambasador, postala sam njihov personalizirani trener – My Coach i u sklopu Adidasa treniram za maraton u Ateni. Također namjeravamo izdati novi DVD s vježbanjem, a i dalje radim kao voditeljica te moja matična televizijska kuća – RTL stoji iza mene u svim projektima koje radim. Iza svega što radim  100% stojim, mogu reći da mi se puno toga posložilo jer u poslu mogu biti kreativna te sam izrazito zadovoljna.

OSVOJI KNJIGU!

RTL Televizija i She.hr vam poklanjaju 2×1 knjigu "Zdrava i fit" , Renate Sopek i Lejle Kažinić Kreho.

Ako želite saznati kako biti zdrava i fit, pošaljite nam mail na adresu [email protected] s naslovom ZDRAVA I FIT, te navedite svoje ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela, i ova knjiga možda postane vaša!

Vaše prijave primamo do 28. lipnja, nakon čega ćemo objaviti i dobitnike!

Vaš She.hr


Drage naše,
dobitnice knjige "Zdrava i fit" autorica Renate Sopek i Lejle Kažinić Kreho su: Željka Leš i Franciska Ružić.
Čestitamo! Informaciju o preuzimanju primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

She Book Club

Jesen je tradicionalno doba godine u kojem izlazi veliki broj novih knjiga, a mi vam s veliki zadovoljstvom skrećemo pozornost na dio Profilovih noviteta,...

She Book Club

Ane Riel, 1971., danska spisateljica, autorica četiri romana. Prva su joj tri romana donijela sedam nagrada i dvanaest nominacija u Danskoj i inozemstvu. Debitirala...

Događanja

Marijanu je teško predstaviti u jednoj rečenici. Za mene će ona uvijek biti zblajhana partijanerica, ali i spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica... 

She Book Club

Nakladnička kuća Znanje i dalje punom parom priprema nove poslastice za ljubitelje dobre knjige.

Advertisement