Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Revizija životopisa za posao

Nove usluge portala MojPosao su provjera i prijevod životopisa.

Čak i najbolji griješe u pisanju životopisa, a često toga nisu niti svjesni. Na stranicama internetskog portala MojPosao možete provjeriti jeste li i vi među njima i krenuti u krenuti u preinake.

Ako mislite da ne možete sami udovoljiti novim formama portal MojPosao prije nekoliko dana je uveo nove usluge – reviziju i prijevod životopisa na: engleski, njemački, francuski, talijanski, ruski, španjolski, češki i slovenski. Kod nas potpuno novo i nikad viđeno, u svijetu sasvim uobičajeno na  internetskim portalima koji posreduju pri zapošljavanju.

– Usluga revizije i prijevoda životopisa dostupna je tek nekoliko dana pa je realizirano tek nekoliko zahtjeva. Razdoblje intenzivnije potrage za poslovima tek predstoji pa vjerujemo da će i više korisnika potražiti našu pomoć,- rekao je Marko Oltean, Voditelj odjela za odnose s klijentima.

Stručna revizija životopisa može biti isporučena već za dva dana, a stoji 250 kuna, dok se prijevod na strani jezik može dobiti za 240 kuna u roku od tri dana. Za obje usluge u paketu cijena je niža, tj. 430 kuna.

Sigurniji uz stručnu pomoć

Obično, ako se javljamo na natječaje za poslove za koje se očekuje znanje stranih jezika sve što šaljemo sami prevodimo. Jesmo li pogodili baš pravu riječ za svaki pojam često nismo sigurni i dobro bi nam došao pogled stručnjaka.

– Prvi dojam koji ostavljamo je najvažniji i stručna pomoć povećava mogućnost da se na potencijalnog poslodavca ostavi dobar prvi dojam,- napominje Oltean.
Zanimalo nas je i gdje su do sada nezaposleni najviše griješili u pisanju životopisa. Kako ih sami mogu poboljšati?

– Najčešća je potpuno pogrešna pretpostavka da „od viška glava ne boli“, da sadašnja pozicija govori dovoljno o znanju i iskustvu kandidata te da životopis treba biti drugačiji od drugih te stoga i sastavljen na poseban, kreativan način, čak i uz dozu humora. Međutim, u uvjetima kada je broj kandidata za otvoreno radno mjesto sve veći, važno je da životopis osigura odgovor na najvažnije pitanje – zadovoljavamo li uvjete natječaja ili ne.

Ne zaboravite istaknuti

Na portalu MojPosao savjetuju – želite li nakon prijave za radno mjesto doći na intervju u životopisu jasno istaknite:
  • svoje prednosti
  • dosadašnja postignuća ili poslovne rezultate
  • ključne riječi koje opisuju vašu karijeru
  • u kojem se smjeru želite razvijati
Ne preostaje drugo nego što prije prionuti na posao i do rujna revidirati životopis. Ovoga puta to čak ne morate napraviti sami.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Za usporedbu, zastupljenost žena u upravama 350 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi prema podacima The Female FTSE Board Report za 2023. je 40% i...

Dobar posao

Novac nije najvažnija stvar u životu, reći će oni koji ga imaju. Kako bi i vama postao nevažna stavka, donosimo vam nekoliko vještina kojima...

Duh i tijelo

Koje su to loše male navike koje možda nesvjesno imate, a zbog kojih vas ljudi ne vole.

Horoskop

Ako ste dugo željeli promijeniti posao ili sanjali o promaknuću, vrijeme je da saznate kakve vam izglede zvijezde zapravo obećavaju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.