Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

RHCP odabrali stranu predgrupu

Na rock događaju godine nastupiti će i hrvatski bend čije ime još čekamo.

Red Hot Chili Peppersi su za predgrupu svog prvog hrvatskog koncerta (koji će se održati na zagrebačkom Hipodromu 29. kolovoza) odabrali britansku skupinu As Able As Kane. Baš kao što RHCP imaju skraćenicu prema prvim slovima imena grupe, tako je i ovaj bend široj javnosti poznat i kao A.A.A.K. 

Kada su se As Able As Kaneu Manchesteru davne 1988. pojavili na sceni s albumom prvijencem Buildingscape Beat bilo je jasno kako imaju svoj vlastiti stil. Danas, 24 godine kasnije, zadržali su svoj prepoznatljiv zvuk i posebnost koju su na početku njihove karijere mediji opisali kao istovremeno brutalnu, seksi, iskrenu i funky. Originalni dvojac, Paul i Ding bend odlučili nazvati prema tekstu pjesme Jima Thirwella koji im je tada bio jedan od uzora. BBC radio lansirao je njihovu glazbu u Europu, a s drugim albumom probili su se i na američke radio stanice.

 

Nakon što im je 1992. godine ukradena sva oprema, prestali su s djelovanjem. Ding, jedan od članova grupe nastavio se baviti glazbom te je otvorio vlastiti glazbeni studio te došao do ideje o reizdanju prijašnjih materijala. Njegova ideja je 2009. godine prerasla je u ponovno okupljanje originalnih članova. Izdavanje dvostrukog CD-a sa svim dotadašnjim materijalima rezultiralo je povratku na pozornice u 2010. godini. Njihove povratničke koncerte publika je nevjerojatno dobro prihvatila što im je dalo vjetar u leđa za nove nastupe. Ohrabreni dobrim reakcijama, u 2011. su snimili novi album.Osim novog albuma, došlo je do novih velikih promjena: originalnom dvojcu pridružili su se gitarist Neil Rowbotham i pjevačica Tamsin Middleton. Ove godine izašao je njihov najnoviji album Totalitarian Tip-Toe kojim su dokazali kako uvijek nastoje stvari napraviti barem malo drugačije i koji još jednom njihov glazbeni stil karakterizira kao kreativno pokretačku buku. 

Također je najavljeno kako će na istoj pozornici, isti dan, zasvirati i jedan hrvatski bend! Više informacija o hrvatskoj predgrupi očekujemo uskoro.

Unaprijed se predviđalo da će koncert Red Hot Chili Peppersa biti događaj 2012. godine. Prodaja ulaznica to potvrđuje: koncert godine se približava, a ulaznice se odlično prodaju. Fan pit je rasprodan u samom početku prodaje, a ulaznice za teren i tribine još uvijek se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te online na www.eventim.hr. Cijene ulaznica su – stajanje 350 kn, hot pit (450kn) – rasprodan, sjedenje 550 kn.

RHCP kažu kako vole dolaziti na mjesta gdje još nisu bili te im je drago što će, prvi puta u povijesti benda, svirati u Zagrebu. Također, članovi benda poručuju da publiku očekuje odlična atmosfera, skakanje te otkucaji srca u ritmu glazbe. Grammyem nagrađivani i multiplatinasti RHCP su jedan od najuspješnijih rock izvođača u povijesti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ugodan interijer, profesionalno osoblje, pristupačno mjesto, opuštena atmosfera odlična i za poslovni ručak, ali i za romantičnu večeru nalazi se na adresi: Nova Ves...

Kultura

Lirski tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije, Božo Vrećo, dolazi 13. ožujka 2023. u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski.

Zanimljivosti

Prvo profesionalno Zagrebačko kazalište izgrađeno je 1834. kao želja veletrgovca Kristofora Stankovića koji je 1833. uplatio lutriju u Beču te dobio glavni zgoditak.

Zanimljivosti

Gromoglasnim pljeskom večeras je dupke ispunjena Arena Zagreb dočekala Zdravka Čolića, već nekoliko desetljeća jedno od najvećih imena regionalne glazbene scene.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.