Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Designed by Freepik
Designed by Freepik
<a href="http://www.freepik.com">Designed by Freepik</a>

Beauty report

Riješite se podbratka – vježbe i trikovi

Savjeti i trikovi za održavanje zategnutne i čvrste linije lica.

Probudili ste se jedno jutro i shvatili da su godine počele ostavljati traga i na vašem licu. Prve bore već su tu, ali ono što vas zbilja zabrinjava je podbradak koji se lagano počeo nazirati. Znači li to da ćete morati pod nož kako biste zadržali mladolik izgled? Srećom, ne. Stvaranje podbratka vezano je uz godine, ali i genetičku predispoziciju. Baš kao što nekim ljudima višak masnoća odlazi u bokove, stražnjicu i trbuh, drugima se stvara dvostruka, pa čak i trostruka brada. Uglavnom se povezuje s viškom kilograma, ali to ne mora uvijek biti slučaj. Pravilnom prehranom, ciljanim vježbama i malim, podlim trikovima možete prevariti gravitaciju i majčicu prirodu te zaustaviti rast podbratka bez odlaska estetskom kirurgu.

Prehrana i vježbe

Prije svega morat ćete korigirati svoju ishranu, pogotovo ako je vaša dupla brada uzrokovana viškom kilograma. Znanost je dokazala da obrada kalorija najviše utječe na proces starenja našeg tijela. Što manje kalorija unesete, to ćete manje njihovih tragova vidjeti na svome licu. Smanjite unos šećera i ugljikohidrata, a povećajte unos svježeg voća i povrća. Osim toga, u prehranu uvrstite što više plodova mora. Na taj ćete način povećati unos omega 3 i omega 6 masnoća koje povećavaju elastičnost kože i zatežu tijelo. Redoviti odlazak u teretanu možda neće direktno smanjiti vaš podbradak, ali će svakako utjecati na cjelokupan izgled i formu tijela što će u konačnici ipak dati rezultate na vašem licu. Osim redovitog vježbanja, postoje i ciljane vježbe za smanjenje podbratka, a koje možete izvoditi bilo gdje. Donosimo vam nekoliko najzanimljivijih. Vježba 1. Stanite uspravno, nagnite glavu prema nazad tako da vam je lice okrenuto prema plafonu. Napućite usne što više možete, kao da pokušavate poljubiti plafon i zadržite taj položaj 5 sekundi. Ponovite vježbu 5 puta. Vježba 2. Otvorite usta koliko god možete, zadržite položaj desetak sekundi i opustite se. Za bolje rezultate dodajte nešto što će stvoriti dodatan pritisak ispod brade, poput teniske loptice. Možete i donjom čeljusti izvoditi pokrete naprijed-nazad, kao da nešto želite zagrabiti. Vježba 3.  Ovu vježbu možete izvoditi stojeći ili sjedeći. Ispravite se što više možete i, s bradom gore, lagano vrtite glavom od jednog do drugog ramena. Nemojte žuriti pri izvođenju ove vježbe i trudite se izvoditi lagane i precizne pokrete. Ako primijetite da su puni krugovi preveliko opterećenje za vaš vrat, činite samo polukružne pokrete. Ponovite vježbu 3 do 5 puta.

Trikovi za rješavanje podbratka

Žvačite žvaku Mišići lica odgovorni za održavanje zategnute linije čeljusti su isti mišići koje koristimo pri žvakanju, što ovu aktivnost čini idealnim načinom vježbanja čeljusti čime ćete spriječiti nakupljanje suvišne masnoće ispod brade. Smijte se i pričajte što više Smijanjem i pričanjem pokrećemo mišiće lica kao i kod žvakanja. Računica je pritom jednostavna. Što se više budete smijali, odnosno što vam mišići budu aktivniji, manja je mogućnost stvaranja još jedne brade ispod vaše. Držite se uspravno Uspravno držanje uz lagano podignutu bradu spriječit će nastanak podbratka. Preveliko opuštanje mišića čeljusti za posljedicu će imati opuštanje kože vrata i nakupljanje masnoće tamo gdje je najmanje želite. Promijenite frizuru Izbjegavajte frizure do brade, kao i dugu kosu jer će obje frizure usmjeravati pažnju na područje oko brade. Dodajte volumena svojoj frizuri, a kratka je kosa apsolutni hit ukoliko imate problema s podbratkom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Ne postoji pojava toliko benigna i česta, a opet toliko omražena kod pripadnica ženskog roda kao što je celulit.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Savjeti stručnjaka

Još donedavno ljudi su jeli manje, a kretali se više.

Duh i tijelo

3 savjeta za ekspresno putovanje u zemlju snova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.