Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
ritmička gimnastika
ritmička gimnastika

Kultura

Ritmička gimnastika – umjetnost uz glazbu

S ritmičkom gimnastikom je moguće početi veoma rano, već od 3.-4. godine života

Ritmička gimnastika spoj je gimnastike, baleta i pokreta uz glazbu i uz korištenje odgovarajućih rekvizita (vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka). Mnogi je svrstavaju i u umjetnost. U Rusiji, odakle i potječe, naziva se “Hudožestvena” gimnastika”, što znači umjetnička gimnastika i s pravom se može reći da je jedan od najženstvenijih i najljepših sportova za djevojčice.

S ritmičkom gimnastikom moguće je početi veoma rano, već od 3.-4. godine života. Kod djevojčica koje se bave ovim sportom potiče i razvija motoričke i koordinacijske sposobnosti, gracioznost, krativnost i glazbenost. Veoma pozitivno utječe na pravilan razvoj muskulature i pravilno držanje tijela, a odlična je osnova i za kasnije bavljenje bilo kojim drugim sportom.

Ljepota ritmike je u njenoj složenosti, jer vježbačica mora prvo savladati svoje tijelo, zatim tehniku rekvizitom i sve to uskladiti sa glazbom. Uz lijepe i šarene dresove koji su danas dio modne industrije, kreativnost i maštovitost vježbačice i njenog trenera čini ritmičku gimnastiku veoma popularnim sportom na svim kontinentima. Ljepota bavljenja sportom, druženje, ali i razvoj zdrave, samouvjerene osobe su prednosti koje ritmička gimnastika pruža devojčicama. Mnoga istraživanja potvrđuju da vježbanje uz glazbu ima pozitivan utjecaj i na razvoj inteligencije.

ritmička gimnastika

Predupisi u gimnastički klub Aura

Želite li svoje dijete potaknuti da se bavi ovom umjetnošću predlažemo da ga upišete u gimnastički klub Aura. GK Aura nastao je prvenstveno iz ljubavi prema ovom sportu, 2010. godine, kada je do tada aktivna gimnastičarka Nika Crevatini, odlučila svoje znanje, iskustvo i talent prenijeti na mlađe generacije. Klub je ove godine proslavio 5. godina rada nedavno održanim 5. Klupskim natjecanjem na kojem je sudjelovalo više od 130 ponosnih članica. Članice kluba treniraju u tri različita programa, A, B i C, a u ovoj su sezoni, na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, osvojile preko 50 medalja.

Od samog osnutka želja kluba bila je pravilnim radom i odgojem djece napraviti pomak u kvaliteti ritmičke gimnastike u Hrvatskoj. Iz tog razloga i kvalitetu svog rada GK Aura, iz godine u godinu, pokušava podići na viši nivo. Kako bi što bolje organizirali svoj rad već sada imaju predupise u programe škole ritmičke gimnastike GK Aura za sezonu 2015/2016. Programi se provode na dvije lokacije –Zagrebački velesajam, Paviljon 19 i OŠ “Ivana Gundulića”, Gundulićeva 23. Na web stranici kluba, www.gkaura.com možete saznati više detalja o samim terminima treninga, a sva dodatna pitanja možete postaviti na e-mail adresu [email protected].

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Umjetnost Fride Kahlo je čvrsto povezana s njezinim životom.

Celebrity

Kanye West supruzi darovao njezin akt

Kultura

Yusuke Asai koristi čak osam različitih vrsta blata za svoje radove

Funbox

Umjetnosti koju samo rijetki prepoznaju

Advertisement