U suradnji s poznatim promotorom zdravog načina života Marijom Valentićem i hotelom ARCOTEL Allegra, skuhat ćemo vam rižoto od tri vrte žitarica.
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g mixa riža s žitaricama
- 1 luk
- 4 crvene paprike
- Sol
- Papar
- Dimljeni tofu
- 1 jaje
- Brašno
- Narančin sok
- 1 čajna žličica sjemenki: chia, lan, suncokret, sezam
- 100 g mljevenog cornflakesa
- Maslinovo ulje
- Bijelo vino
- Povrtni temeljac
Priprema:
Tofu narezati po duljini na prutiće, namočiti u smjesu od brašna, jaja i žitarica i tako ispanirati. Kad su prutići gotovi izvaditi ih na papirnati ubrus, posoliti i staviti na rižoto.
Luk narezati na sitne kockice i staviti da se prži na maslinovom ulju; dodati rižu i pustiti da se ugrije, dodati kapare i oguljenu pečenu papriku narezanu na trakice te pustiti da se sve dobro ugrije. Potom dodati 1 dcl bijelog vina i povrtni temeljac. Kad je riža skoro gotova začiniti, dodati sok od rajčice i tako gotovu rižu poslužiti i na vrh staviti pohani tofu.
In this article:Healthy Fitness jelovnik, mario valentić, Rižoto od tri vrste žitarica
Written By
Tatjana Horvatić