Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Roba – hrvatski dizajn za londonski Topshop

Hrvatski modni dvojac izložio svoje modele u sklopu projekta Edit.

Dvije hrvatske dizajnerice Branka Šćepanović i Maja Šimunović, koje su svoje dugogodišnji doticaj s modom utjelovile u, do sada domaćoj javnosti malo poznat, modni brand Roba, najbolji su primjer kako se upornost uz inzistiranje na kvaliteti i originalnosti modnog proizvoda u konačnici i te kako isplati.Naime, prije dvije godine ove dizajnerice ujedinile su svoje kreativne snage u nakani da osmisle odjeću koja će biti savršeno izrađena i, koja će, prvenstveno njima samima savršeno pristajati. Njihovi komadi odjeće, međutim, vrlo brzo nadilaze interes kruga njihovih bliskih prijateljica, u čemu dizajnerice prepoznaju svoju šansu na predstavljanju proizvoda koji, kako same ističu, nije sezonski hit, već specifični komad odjeće koji nije nužno vezan uz imperativne modne trendove.Tijekom protekle godine, Roba se u dva navrata predstavlja u inozemstvu – u ožujku na sajmu suvremene mode u Parizu, Rendez-Vous Femme, koji se održava za vrijeme pariškog Tjedna mode, a potom i na listopadskom pariškom sajmu.Kvaliteta autorskog rada hrvatskih dizajnerica vrlo brzo je zamijećena – agentice zadužene za projekt Topshop Edit pozivaju ih na prezentaciju Board of Direction for Edit S2010 u London. Edit je, spomenimo, projekt svjetski poznate modne marke za mlade Topshop koji za cilj ima predstavljanje mladih i talentiranih međunarodnih dizajnerskih snaga, na način da izlažu njihove kreacije u svojoj centralnoj poslovnici na londonskom Oxford Streetu.

Hrvatske modne uzdanice tako, od početka veljače do 14.ožujka, između šest modnih brandova odabranih diljem svijeta, u Londonu predstavljaju svoje modele inozemnoj publici. Paralelno će ih i domaća javnost imati po prvi put prilike bolje upoznati u sklopu skorašnje modne manifestacije Dove Fashion.hr, kada će svoju kolekciju jesen-zima 2010. godine predstaviti odabranim hrvatskim medijima na showroom eventu.

Koža i jeans

Roba se u Londonu predstavila kolekcijom odjeće izrađene od kože i trapera u crnoj, ružičastoj i plavoj boji dekoriranoj zakovicama. Unikatnost i posebnost odjeće ogleda se u zanimljivom odnosu odjeće u koketiranju sa karakterističnim elemenatima trasha i pop kulture u oprečnosti sa strogom jednostavnošću pojedinih komada koje čine kolekciju.

"Naglasak proljetno-ljetne kolekcije ROBA SS.10 FOR REAL SUMMER je na dorađenom kroju s mnogo detalja. Odjevni komadi izrađeni od jeansa ne slijede načelo jednostavnosti kao što je slučaj kod modela od kože. Krojevi su razigrani, materijal izbijeljen i dekoriran zlatnim zakovicama." pojašnjavaju dizajnerice čiji će modeli nesumnjivo lako naći put do sve brojnijih ljubitelja hrvatske mode, a naročito samosvjesnih individualki, kojima su prema riječima Branke Šćepanović i Maje Šimunović, njihovi modeli i namijenjeni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

BÉBÉ #SWIM23 by Dunja Jovanić, kolekcija je u kojoj će se svaka žena osjećati samouvjereno.

Trendovi

Što će biti hit ove sezone, što obavezno morate imati u ormaru i kako to iskombinirati da biste se osjećali odlično i bili ono...

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Fashion report

Za zaštitno lice ljetne kolekcije Yamamay je odabrao manekenku i glumicu Madalinu Ghenea koja svojom ženstvenošću savršeno interpretira duh i stil 50-ih i 60-ih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.