Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Rudolf božićni keksi

Simpatičan sob Rudolf član je vesele družine Djeda Mraza koji svojim žarko crvenim nosom osvjetljava put.

Šareni božićni keksi za vaš blagdanski stol! Simpatičan sob Rudolf član je vesele družine Djeda Mraza koji svojim žarko crvenim nosom osvjetljava put.

Sastojci


Smjesa za kekse

  • 225 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 260 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • prstohvat soli

Dekoracija

  • 200 g mliječne čokolade
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • M&M bomboni za nos
  • jestive čokoladne kuglice za oči
  • šarene jestive perlice

Priprema

Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajem. Dodajte brašno, kakao u prahu i sol pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite dva sata u hladnjaku.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na 0,5 cm debljine pa izrezujte keksiće u obliku gingermana.

Kekse slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom i pecite 8 minuta na temperaturi od 180 °C. Prije dekoriranja kekse ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.

Obje čokolade zasebno otopite na pari i premjestite ih u slastičarske vrećice za jednokratnu upotrebu. Ukoliko nemate takve vrećice poslužite se vrećicama za zamrzavanje. Vrećicama odrežite vrh tako da dobijete tanku liniju tamnije čokolade (za crtanje žice od božićnih lampica) i deblju liniju mliječne čoklade (za crtanje glave Rudolfa).

Gingerman keksiće okrenite naopako pa mliječnom čokoladom nacrtajte glavu, uši i rogove Rudolfa. Za nos neka vam posluže M&M bomboni, a za oči dekorativne kuglice na koje samo kapnete malo čokolade! Ukoliko želite da Rudlof ima originalan nos koristite samo crvene M&M bombone ili se igrajte bojama – kako želite!

I za kraj, ne zaboravite na zapetljane lampice oko Rudolfovih rogova! Prošarajte preko rogova malo otopljene čokolade za kuhanje i posipajte ih sitnim, šarenim perlicama!

Prije posluživanja ostavite kekse na suhom i hladnom mjestu da se čokolada osuši!

Slatki savjet


Kekse pripremite prema ovom ili prema nekom drugom, vama dragom receptu!

Tekst napisala Jannette Razum –  slatkisvijet.com

Više

Gastronomija

Za sve ljubitelje, tu je odlična i sočna pita s marelicama te hrskavim i slatkim posipom od badema i zobenih pahuljica.

Gastronomija

Odličan kolač za sve koji ne vole previše šećera u kolačima!

Gastronomija

Isprobajte jednostavan recept za ukusnu čokoladnu roladu sa svježim jagodama!

Gastronomija

U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preukusan kolač od jagoda i kokosa!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.