Rukavice za dječja kolica

Po struci grafički dizajner, mlada mama Sonja dizajnirala je rukavice namijenjene mladim majkama koje se bore s hladnoćom kada zimi vode svoje bebe u šetnju. Kreativnoj mami prekrasnog dječačića šivanje je oduvijek bilo velika ljubav, kao i improviziranje za sve ono što joj često zatreba, a ne može nigdje pronaći.

"Moj sin je rođen na pragu zime i od prvih dana uživamo u dugim zajedničkim šetnjama. U hladnim danima rukavice su mi nebrojeno puta bile problem, ako sam se uz hrpu drugih stvari koje sam morala nositi, uopće i sjetila uzeti ih. Hladno je, po nebrojeni put hodam poznatom rutom po optimalno grbavom asfaltu da beba lakše zaspi pa nam ispadne duda, zazvoni mobitel, trebamo u torbi pronaći koju kunu mami za krafnu, popraviti dekicu i stalno skidaj-stavljaj rukavice – prava muka!", rekla je Sonja.

"Prvu zimu smo nekako preživjeli sa smrznutim i ispucanim rukama. Tada nisam imala vremena za modne kreacije, kao ni za bilo što drugo. Ali bebač je u međuvremenu narastao, pa ponekad mami da malo mira da napravi nešto za svoj gušt, ali zima je opet tu. Rukice i nogice mog mališe već su dobrano razmahane u kolicima, pa sad uz akrobacije lovim katapultirane flašice, dude, cipele, a ima još stotine malih situacija za vrijeme šetnje za koje trebaju slobodne i spretne mamine ruke", dodaje.

U godinama šivanja za sebe i svoje najbliže, izrađivala je svašta, od hlača, suknji, zavjesa, posteljine do kaputa i vjenčanica, a nakon rođenja svog sinčića htjela je smisliti nešto originalno, ali praktično. Ideju je dobila gledajući stari crno-bijeli film u kojem su žene grijale ruke u velikom krznenom mufu obješenom oko vrata. Krenuli su nacrti krojeva, rezuckanje starih traperica za isprobavanje kroja, stotine uboda šivaćom mašinom, par udaraca čekićem po drukeru i tako su nastale tople, mekane, funkcionalne, uvijek spremne i lijepe – rukavice za kolica.

Jedan model u nebrojeno kombinacija materijala i boja dolazi s krznom ili bez. Prvi model bio je poklon prijateljici, mami preslatke djevojčice, koje su joj bile svakodnevno društvo u šetnjama. Sljedeći par napravila je sebi, pa još jedne prijateljici prijateljice i tako je krenulo.

Sonja ne staje na rukavicama i već je počela razmišljati o drugim stvarima koje joj jednako tako trebaju, a ne može ih pronaći u trgovinama, poput nekih zanimljivih rješenja za probleme mladih mama. Cijena rukavica bez krzna je 130 kn, a 150 kn s krznom.

Rukavice se mogu naručiti preko Facebooka, a osim prikazanih modela mogu se naručiti i custom made modeli, u kombinacijama po želji. Rukavice se mogu koristiti na kolicima s jednom i dvije ručke.

OSVOJITE RUKAVICE ZA DJEČJA KOLICA

Jednoj čitatljici poklanjamo rukavice za dječja kolica.

Ukoliko želite osvojiti ove zgodne grijalice, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom RUKAVICE te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koja je cijena rukavica za kolica s krznom?

Vaše prijave primamo do 7. veljače 2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnica.

Rukavice je osvojila Magdalena Zirdum. Čestitamo!