Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Rusi protiv divovskog Louis Vuitton kovčega

Paviljonu francuske modne kuće slijedi hitno uklanjanje s Crvenog trga

Jedni su prošlotjedni dolazak kapitalizma, u obliku divovskog Louis Vuitton kovčega, na moskovski Crveni trg objeručke prihvatili dok su pak drugi zgraženo gledali u to čudo koje zaklanja pogled na Lenjinov mauzolej. No, čini se kako će ipak biti po volji onih drugih, paviljon poznatog francuskog dizajnera ipak će biti uklonjen, i to pod hitno!

Prošli tjedan diviovski je smeđi kovčeg prepoznatljivim logom Louisa Vuittona na kojemu su postavljene dvije velike vrpce u bojama ruske zastave, visok devet metara i 30 metara dugačak, postavljen nasred trga upisanog na listu UNESCO-ve kulturne baštine.

Savršen simbol moderne Rusije, paviljon u kojemu se trebala održati šestotjedna izložba o povijesti luksuznih putnih kovčega Vuitton nazvana ‘Soul of Travel’ (“Duša putovanja”) zaklanjao je pogled na Crveni trg i zbog toga izazvao zgražanje mnogih Moskovljana.

lv kovcegMnogi ruski mediji, pozivajući se na izvor u Kremlju, izjavili su kako je administracija ruskog predsjednika zatražila hitno uklanjanje paviljona jer nikada nije dala odobrenje za njegovo postavljanje. Zastupnici u ruskom parlamentu, koji se nalazi preko puta, izjavili su da je Crveni trg ‘sveto mjesto ruske države’ koje se ne može ‘trivijalizirati’.

Spomenuta izložba trebala se održati od 2. prosinca do 19. siječnja povodom 120. obljetnice moskovske robne kuće GUM, a prihod od prodaje karata bio je namijenjen dobrotvornoj zakladi manekenke Natalije Vodianove “Naked Hearts” koja financira razne aktivnosti namijenjene hendikepiranoj djeci.

lv kovceg rusija1No, čini se kako je slavna moskovska robna kuća također posumnjala u svoju odluku. Zatražila je od francuske modne kuće Louis Vuitton da ukloni divovski kovčeg nakon negativne reakcije javnosti i zbog toga što su gabariti paviljona premašili odobrene limite.

(Foto: Instagram)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Ruski preparati s biljkama koje imaju sposobnost prilagoditi se potrebama kože

Lifestyle

Tko kaže da vrijeme nije novac

Fashion report

Spuštanje niz snježne padine sa stilom

Moda

Škotski karirani uzorak u kombinaciji sa svevremenskim vunenim materijalom

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.