S kikićima u Garden Mall

Spoj kupovine i zanimljivog sadržaja za najmlađe dobra je kombinacija koju sutra, u subotu nudi nedavno otvoreni shopping centar Garden Mall. U 10 i.30 sati u igraonici unutar prodavaonice Profila i one2play-a u trgovačkom centru održat će se kreativna radionica i čitaonica slikovnica Bubamarin let i Kako spavaju bubamare autorice Marine Balažev i ilustratorice Antonije Balić Šimrak.

Uz autoricu, o doživljajima Šare Bubamare pričat će vam i glumica Dora Fišter u razigranom i bajkovitom ambijentu od 700 četvornih metara i potpuno novoj vrsti prodajnog prostora koji spaja edukaciju i zabavu te igru i učenje.

Bubamare za osmjehe

Šara Bubamara naslov je dviju slikovnica u izdanju Profil International-a. Namijenjene su djeci od dvije do četiri godine. Autorica Marina Balažev ponudila je predškolskoj dobi jednostavne priče koje djecu podučavaju odnosu veličina: veliko – malo, slično – različito te svakodnevnim pripremama odlaska na spavanje.

Prva slikovnica, Bubamarin let govori o Šari Bubamari koja se spusti na glavu dječaka i pokušava otkriti gdje je sletjela. Opipom i povezivanjem sličnog i različitog otkriva je li sletjela na oblačić, list, ili cvjetić. Druga slikovnica, Kako spavaju bubamare, objašnjava pripreme za spavanje i uči djecu rutini: umivanju, pranju zuba te oblačenju pidžame kroz živopisne opise doživljaja Šare Bubamare. Simpatičan glavni lik pronalazi vodu za pranje u svom okruženju – koristi se kapima vode, zube pere iglicom bora, a svjetlo u mraku joj pravi krijesnica.

Slikovnice prenose uzbudljive avanture Šare Bubamare i na zabavan način i prigodnim sadržajem stvaraju odnos djeteta prema knjizi. Jedinstvene ilustracije Antonije Balić Šimrak kreiranih tehnikom kolaža od svile, također su veoma privlačne.

Za 23 kuna slikovnice će se moći ponijeti i kući. Naravno, u shopping centru za ljubitelje bubamara one2play pripremio je i razne plišane igračke bubamare, također s prigodnim popustom, po 10 posto popusta.