Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Top menadžerica

S Olgom po nagrade

Osječka glumica Areta Ćurković potvrđuje kako priznanja filmu "Kino Lika" Dalibora Matanića ne dolaze slučajno.

Široj javnosti Areta Ćurković postala je poznata tek nakon uloge Olge u filmu "Kino Lika" Dalibora Matanića. Godinama je članica ansambla Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, ali je, kako kaže, upravo uloga Olge bila najkompleksnija i najteža u njezinoj karijeri.

Film je nastao po književnom predlošku Damira Karakaša. U svom ”dossieru” ima već značajan broj festivalskih nagrada, a posljednja u nizu pristigla je nedavno s filmske smotre u Italiji.

– Nagrada mi puno znači, to je još jedan dokaz da smo napravili dobar projekt. U inozemstvu se objektivnije promatra priča nego kod nas pa smo svi sretni što film ima svoj život bez obzira na brojne kritike i ”neprijatelje” koji su, većinom još na neviđeno, burno reagirali na sadržaj,- ponosno priča Areta Ćurković.

Teta odgajateljica na daskama

Areta Ćurković glumiti je počela 1994. godine, kaže, sasvim slučajno. Javila se na audiciju na kojoj nije prošla u uži izbor, no ipak su ju odlučili zadržati u redovima osječkog Dječjeg kazališta na čijoj je pozornici dosad igrala u više od 40 naslova.

– Ne mogu reći da sam kao djevojčica željela biti glumica. Završila sam predškolski odgoj i to mi je bilo u središtu zanimanja. Kada sam na studiju dobila kolegij lutkarstvo, to je vjerojatno bio konačni poticaj i zaplivala sam glumačkim vodama.

Da se na pozornici snalazi baš kao riba u vodi pokazao je jedan od prvih angažmana koji je bio vrlo zahtjevan. Uloga Bake u predstavi Heidi, a njoj tek 21 godina.

– Da, to je bilo malo teže za odigrati i uživjeti se, ali brzo sam se transformirala. Drago mi je da je moj glumački put išao korak po korak i da se uvijek mogu nadograđivati i raditi na sebi. Jedna od meni najdražih uloga je Sancho Pansa u Don Quijoteu kojeg smo radili s Krešimirom Mikićem i redateljem Zlatkom Svibenom,- govori ova 36-godišnja Đakovčanka rođenjem koja u Osijeku živi od srednje škole.

Djeca govore što misle

Njezina vjerna publika su djeca koja će uvijek iskreno i otvorena srca reći što misle, sviđa li im se predstava ili ne. Upravo stoga ne dvoji da je odgovornije raditi za njih nego za odrasle.

”Mamice, bila si jako lijepa i jako te volim”, bila je spontana reakcija šestogodišnjeg sina Luke nakon jedne predstave u kojoj je naša sugovornica glumila jednu od većih uloga.

– On me vrlo emotivno doživljava na sceni, a kad ga vodimo na predstavu u kojoj ne igram, onda mi u krilu govori kako je predstava baš super. No, kad ga pitamo hoće li ići gledati maminu predstavu, spremno odgovori: "Donesi mi ju na dvd-u pa ćemo ju zajedno pogledati".

Upravo zajedništvo u obitelji izdvaja kao najvažnije u životu te kada se ugase reflektori.

U pripremi Pipi Duga Čarapa

Trenutno sa svojim glumačkim tatom, kako od milja naziva redatelja Zlatka Svibena, kao i ostali članovi ansambla priprema predstavu Pipi Duga Čarapa, čija bi premijera trebala biti 29. travnja.

– Mislim da će biti vrlo dobro i vrlo emotivno. Rad s redateljem Svibenom nije lak, vrlo je zahtjevan, ali kad vidite rezultat ne možete ostati ravnodušni. Drago mi je što u predstavi igraju i dvoje mladih glumaca Marija Kolb u naslovnoj ulozi i Mladen Vujičić kao Tommy.

Novu će predstavu ocijeniti i publika i kritika. O njima naša sugovornica govori kao o bitnoj karici u karijeri, ali i procjenjuje da zna kada je netko zlonamjeran, a kada kritika može poslužiti kao korektiv.

– Nisam imala jako negativnih kritika. Srećom. I sama sam vrlo samokritična, tako da zaista radim na sebi. Kad sam sto posto sigurna u svoju ulogu, onda me teško nešto može pokolebati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

FreeDA Nera Immortelle novo je umjetničko ime koje označava prekretnicu u karijeri hrvatske umjetnice Nere Stipičević.

Duh i tijelo

Bezbroj je varijacija na temu, ali poanta je da se stvari stalno mijenjaju.

Dobar posao

Ipak, desetljeća istraživanja urodili su plodom i rezultati pokazuju da uspješni ljudi moraju imati i onaj drugi dio, a to su navike i spoznaja...

Moj dom

Kuglice, lampice, anđeli, zvjezdice i sve to u trendi bojama. Božić je gotovo nezamisliv bez okićenog bora.

Advertisement