Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Salata od vatreno crvene riže

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Mary Berry, britanska kuharica, spisateljica i televizijska voditeljica ima najbolji recept za lagani ručak – salatu od vatreno crvene riže.

Recept je za prijateljsku ili obiteljsku večeru za 10 osoba, a vrijeme pripreme samo 30 minuta.

Sastojci

  • 450 g Camargue crvene riže
  • 1 čajna žličica soli
  • 6 kom mrkvi
  • 8 kom mladog luka
  • manja količina usitnjenog lista korijandera

Umak:

  • 4 limete (sok i naribana korica)
  • 4 žličice meda
  • 2 sitno isjeckane chili paprike
  • 4 žlice light maslinovog ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • Sol i papar

Postupak:

Odmjerite rižu i smjestite u posudu za kuhanje vodeći računa da će riža udvostručiti volumen. Posolite. Kada voda prokuha, poklopite i smanjite plamen, te ostavite neka se kuha narednih 20 – 30 minuta. Riža mora biti kuhana al dente.

Umak radite tako da u vrču pomiješate sve navedene sastojke.

Ocijedite i osušite kuhanu rižu i dodajte povrću. Prelijte umakom, dodajte soli i papra po ukusu. Poslužite s preostalim korijanderom raspršenim po vrhu jela.

Mary Berry možete gledati na 24Kitchen!

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.