Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Salsa ritam za početak ljeta

Spektakl Zagrebačke filharmonije otvara 13. sezonu Kazališta Ulysses

Spektakularni koncert ‘Salsa Filarmonica’, pod palicom dirigenta Alana Bjelinskog, otvorit će 13. sezonu Kazališta Ulysses 6. srpnja te nas još jednom uvesti u dugo, toplo, kulturno ljeto.

Projekti u kojima profesionalni latino glazbenici izvode standarde latino glazbe u posebnim aranžmanima uz velike simfonijske orkestre trenutno su jedan od najvećih hitova u svijetu. ‘Salsa filarmonica’ projekt je Zagrebačke filharmonije koji je u dva navrata izvođen u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog, uz solističke nastupe nezamjenjivog latinoameričkog glazbenika i pokretača latino scene u Hrvatskoj Ricarda Luquea. U brijunskom okruženju ovaj će jedinstveni glazbeno – plesni projekt zaživjeti u posebnoj atmosferi, kroz suradnju vrhunskih glazbenika i plesne energije u salsa ritmovima.

kralj learNajavljeni program se nastavlja srpanjskim reprizama kultne predstave ‘Kralja Leara’ i ‘Odiseja’ Gorana Stefanovskog, te ‘Pokojnika’ Branislava Nušića i Brechtova ‘Zadrživog uspona Artura Uija’ koje će igrati u kolovozu.

Ovogodišnja premijera zakazana je za 2. kolovoza, a radi se o ‘Shakespeareu u Kremlju’ Ive Štivičića, kojemu je ovo, nakon ‘Pijane noći 1918’ druga suradnja na Brijunima. Režiju premijernog naslova potpisuje Lenka Udovički, a projekt je koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Kazališta Ulysses.

odisejKnjiževnik Milan Rakovac osmislio je program ‘SubLit Caffe – Vrisak stiha 1913 – 2013’, pjesničku večer koja će se održati u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu, 19. srpnja. Dan kasnije, tvrđava Minor na Malom Brijunu ugostit će koncert ‘Sevdah u srcu Europe’ Amire Medunjanin koja će, pored bosanskohercegovačkih sevdalinki, izvesti i tradicijske pjesme s područja Makedonije i Crne Gore .

Program 13. Ulyssesove sezone dostupan je na web stranici www.ulysses.hr, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima.

[box style=”0″]

OSVOJITE ULAZNICE

Poklanjamo 2 x 2 ulaznice za koncert u subotu.

Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam odgovor na nagradno pitanje na mail adresu [email protected] s naslovom BRIJUNI, te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, svoju punu adresu i broj telefona.

Tko je dirigent koncerta ‘Salsa Filarmonica’?

Vaše prijave primamo do 5. srpnja 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnice su Rebeka Suša i Diana Gracin. Čestitamo!

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Glazbena jutra su novi projekt čije su začetnice ravnateljica glazbene škole Glazbaonica Ljubav Petra Heisinger (ili kako ju djeca vole zvati – teta Nota)...

Savjeti i preporuke

Kako bi ljeto dočekali spremno, krajnje je vrijeme za aktivaciju.

Zanimljivosti

Yamaha Music School pruža jedinstvenu mogućnost učenja i usavršavanja za sve one koji žele uštedjeti vrijeme, učiti u grupi, svirati i pjevati s bilo...

Zanimljivosti

Koliko puta smo u životu sreću i utjehu pronalazili u stihovima najdražih nam autora?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.