Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Samo nešto bolja repriza

Drugi rođendan mojih dvojčeka.

Evo, malo-pomalo proslavili smo i drugi rođendan. Lagala bih kad bih rekla da se nisam priključila klubu onih nevjernika u prolaznost vremena i recipročnost vlastitog starenja.

Godinu dana stariji, samo mrvicu pametniji. Mi, odrasli. Djeca – sasvim druga priča. Solidno smo savladali vještinu života iz dana u dan. Nova putovanja, situacije samo su učvrstile moju majčinsku poziciju. Teško je izdvojiti neke prijelomnice koje su obilježile proteklu godinu od novih vještina na putu prema samostalnosti do sve većeg obogaćivanja vokabulara.


A obljetnica kao i svaka, nosi veličinu u sebi. I neminovno – sukus produkcijskih napora. U organizacijskom odboru roditelji, u nadzornom sjede bake i djedovi. Već poznata stvar. Ljestvica s dvije torte postavljena prošle godine ove godine mora se dostići, prestići maštovitijim ukrasima i izgledom. Već tradicionalni roštilj u ovo doba godine, brojnim prilozima ostavit će nezaboravni okus u ustima gostiju.Šarenilo balona i poklona savršena je kulisa za još jedno slikanje pred tortom, za tortom, pokraj torte. S kumovima, bez njih, majkom, tajkom… Za vječnost. Prilika je to da jednom godišnje odvojimo vremena u borbi za preživljavanje, popričamo i slavimo mladost. Na dječjem rođendanu, najmanje je bilo djece.

I kako došlo, tako prošlo. U sjeni dnevnih obveza, žurbe i trčanja za obvezama. Još uvijek naiđem na pokoji poluispuhani balon koji me na tren podsjeti na onu Balaševićevu:

Odlazi cirkus iz našeg malog grada
Širokim drumom što izlazi na most
Odlazi cirkus i ja se pitam sada
Ko je domaćin, a 'ko je bio gost.


Dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Horoskop

Način na koji uređujemo vlastita četiri zida zapravo je odraz naše ličnosti, tvrdi Uwe Linke, autor knjige o psihologiji stanovanja (Die Psychologie des Wohnens).

Horoskop

Seks pod zvijezdama.

Anja može sve

Napunila sam 28, veselila se tom danu proteklih 365, planirala od Nove godine i kako je brzo došao taj dan, još je brže i...

Drama Queen

Nije mi privlačan. Ne pišem zato. On je mirisan. Oko njega ide neki val divnog parfema. Zatvorim oči i udišem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.