Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Samo nešto bolja repriza

Drugi rođendan mojih dvojčeka.

Evo, malo-pomalo proslavili smo i drugi rođendan. Lagala bih kad bih rekla da se nisam priključila klubu onih nevjernika u prolaznost vremena i recipročnost vlastitog starenja.

Godinu dana stariji, samo mrvicu pametniji. Mi, odrasli. Djeca – sasvim druga priča. Solidno smo savladali vještinu života iz dana u dan. Nova putovanja, situacije samo su učvrstile moju majčinsku poziciju. Teško je izdvojiti neke prijelomnice koje su obilježile proteklu godinu od novih vještina na putu prema samostalnosti do sve većeg obogaćivanja vokabulara.


A obljetnica kao i svaka, nosi veličinu u sebi. I neminovno – sukus produkcijskih napora. U organizacijskom odboru roditelji, u nadzornom sjede bake i djedovi. Već poznata stvar. Ljestvica s dvije torte postavljena prošle godine ove godine mora se dostići, prestići maštovitijim ukrasima i izgledom. Već tradicionalni roštilj u ovo doba godine, brojnim prilozima ostavit će nezaboravni okus u ustima gostiju.Šarenilo balona i poklona savršena je kulisa za još jedno slikanje pred tortom, za tortom, pokraj torte. S kumovima, bez njih, majkom, tajkom… Za vječnost. Prilika je to da jednom godišnje odvojimo vremena u borbi za preživljavanje, popričamo i slavimo mladost. Na dječjem rođendanu, najmanje je bilo djece.

I kako došlo, tako prošlo. U sjeni dnevnih obveza, žurbe i trčanja za obvezama. Još uvijek naiđem na pokoji poluispuhani balon koji me na tren podsjeti na onu Balaševićevu:

Odlazi cirkus iz našeg malog grada
Širokim drumom što izlazi na most
Odlazi cirkus i ja se pitam sada
Ko je domaćin, a 'ko je bio gost.


Dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Budim se, ne ustaje mi se. Ležim u krevetu i razmišljam. Danas mi je rođendan.

Zanimljivosti

Društveni kalendari za rujan i listopad uvijek su prepuni raznih svečanosti dragih ljudi u našim životima, što znači da ćemo svoje mjesto za stolom...

Horoskop

Način na koji uređujemo vlastita četiri zida zapravo je odraz naše ličnosti, tvrdi Uwe Linke, autor knjige o psihologiji stanovanja (Die Psychologie des Wohnens).

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.