Ljubav prema hrani sam otkrila na prvoj godini fakulteta. Ustvari negdje u toku te prve godine i hranjenja u menzama i brzom hranom uhvatila me teška želučana nostalgija za maminom kuhinjom.
Kada bih namirisala nešto što me podsjećalo na domaću kuhinju pala bih u trans i u glavi zamišljala razno razne okuse kako se tope u ustima… Zvuči skoro poetski, i bilo je. Onda sam sjela na telefon, redom: mama, baba, teta… i recepti! Tako je počelo moje gurmansko iskustvo.
Iako je pranje suđa nešto što najviše mrzim tako je kuhanje postalo ono što obožavam.. A kušati nova jela i okuse mi predstavlja pravu zabavu. Najviše volim kuhati za društvo i tad si zbilja dam truda da ih zainteresiram za hranu, a uvijek je stvar u detaljima.
Baš sam nedavno tako radila večeru za svoje prijateljice i hrana nas je uvela u vrlo zanimljiv razgovor o ukusima i okusima. Dobar dio njih je putovao po svijetu pa je bilo zanimljivo slušati o tome što su vidjele i okusile. Iz njihovih priča zainteresirala su me određena mjesta i festivali hrane i pića koja bih jednom rado posjetila. Jedno od njih je svakako festival sira koji se održava u Cardiffu u Walesu a posjetitelji mogu isprobati preko 450 vrsta sira. Zatim festival kave u Puerto Ricu gdje sve ulice mirišu po kavi za vrijeme održavanja festivala. Tacosi u El Pastorcitou u Mexico Cityu. Jug Francuske, Kina, Tajland, Španjolska samo su dio popisa koji smo odredile obići jednog dana u svojoj gurmanskoj avanturi…
Nadam se da ću jednog dana imati priliku vidjeti i okusiti ta egzotična mjesta, do tada putujemo kroz moju kuhinju…
Kada bih namirisala nešto što me podsjećalo na domaću kuhinju pala bih u trans i u glavi zamišljala razno razne okuse kako se tope u ustima… Zvuči skoro poetski, i bilo je. Onda sam sjela na telefon, redom: mama, baba, teta… i recepti! Tako je počelo moje gurmansko iskustvo.
Iako je pranje suđa nešto što najviše mrzim tako je kuhanje postalo ono što obožavam.. A kušati nova jela i okuse mi predstavlja pravu zabavu. Najviše volim kuhati za društvo i tad si zbilja dam truda da ih zainteresiram za hranu, a uvijek je stvar u detaljima.
Baš sam nedavno tako radila večeru za svoje prijateljice i hrana nas je uvela u vrlo zanimljiv razgovor o ukusima i okusima. Dobar dio njih je putovao po svijetu pa je bilo zanimljivo slušati o tome što su vidjele i okusile. Iz njihovih priča zainteresirala su me određena mjesta i festivali hrane i pića koja bih jednom rado posjetila. Jedno od njih je svakako festival sira koji se održava u Cardiffu u Walesu a posjetitelji mogu isprobati preko 450 vrsta sira. Zatim festival kave u Puerto Ricu gdje sve ulice mirišu po kavi za vrijeme održavanja festivala. Tacosi u El Pastorcitou u Mexico Cityu. Jug Francuske, Kina, Tajland, Španjolska samo su dio popisa koji smo odredile obići jednog dana u svojoj gurmanskoj avanturi…
Nadam se da ću jednog dana imati priliku vidjeti i okusiti ta egzotična mjesta, do tada putujemo kroz moju kuhinju…
You must be logged in to post a comment Login