Šamponom od sode bikarbone ojačajte kosu i ubrzajte joj rast

Baš poput octa, soda bikarbona ima široku primjenu. Može se koristiti u kuhanju, za čišćenje, liječi neke bolesti, koristi se u kozmetici. Nije toksična, jeftina je i često je koriste osobe koje imaju alergijske reakcije na kupovne proizvode za čišćenje, a ovog puta iskoristit ćete ju za svoje vlasi na glavi. Odnosno za spas istih! Možete je koristiti kao zamjenu za mnoge druge često skupe preparate poput pilinga, izbjeljivača zubi ili za dubinsko pranje kose.

Pomiješajte pola šalice sode bikarbone sa šalicom i pol vode te smjesu ulijte u posudicu s pumpicom poput one za tekući sapun. Šampon nanesite na mokru kosu i to počevši od korijena prema vrhovima kose. Ostavite na kosi minutu do dvije te nakon toga isperite mlakom vodom.

Nemojte se iznenaditi što se šampon ne pjeni, to ne znači da vaša kosa nakon što u potpunosti isperete neće biti čista.

Ono na što morate pripaziti je pH vrijednost, odnosno nenarušavanje iste. Dok ljudsko tjeme ima najčešće pH vrijednost između 4.5 i 5, soda bikarbona ima 9 u vodi, što je čini izrazito lužnatom. Ako sodom bikarbonom narušimo pH vrijednost vlasišta, vrlo vjerojatno će kosa postati slaba te će se potaknuti opadanje kose. Najbolje rješenje je ne prati svaki dan kosu sa sodom bikarbonom, odnosno prati tek dva puta tjedno, a ako vam se kosa masti te ju morate prati svakodnevno, miješajte metodu ovog alternativnog kućnog šampona s kupljenim proizvodima.

Izvor: www.tvornicazdravehrane.com