Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Sandale

Poklanjamo vam Sandale Bekima Sejranovića

Sandale su neobična, duhovita i uzbudljiva knjiga koja je u početku bila zbirka priča, objavljena pod naslovom Fasung, ali je nakon deset godina temeljito prekrojena, nadopisana i pretvorena u, zapravo, labavo strukturiran roman Bekima Sejranovića.

Roman koji nadopunjava i zaokružuje dva Sejranovićeva dosad objavljena romana – Nigdje, niotkuda i Ljepši kraj – tvoreći s njima uznemirujuću proznu trilogiju koja na osebujan sejranovićevski način hvata ‘ove prostore’ i ‘ovo vrijeme’.

Oslo, Rijeka, Brčko, Australija, Indija samo su neke postaje po kojima skita ‘junak’ Sandala. On je jedan od onih književnih skitnica koje volimo ma koliko bili autodestruktivni i nesposobni za ‘normalan’ život. Stalno se boreći i sa sobom i sa svijetom koji ga okružuje, hvatajući se pritom za sve što pronađe uz put – alkohol, pornografiju, drogu, trčanje na skijama, zaljubljivanje… – nježan i tužan, borben i malodušan, duhovit i autoironičan i kad govori o najvažnijim stvarima svog i našeg života, Sejranovićev je pripovjedač vjerojatno jedan od najintrigantnijih, najzabavnijih i najbolje ispisanih likova novije hrvatske književnosti.

sandale bekimBila bi šteta da ga ne upoznate.

‘Autobiografski štih da je sve bilo baš tako kao što piše Sejranović je smiksao s fatalističkim osjećajem svijeta, njegov se lik pretjerano ne uzrujava, odnosno ma koliko bio grogi, ostaje u ringu. I lako ga je zavoljeti.’
Dario Grgić

[box style=”0″]

OSVOJITE KNJIGU

VBZ vam poklanja roman Bekima Sejranovića pod nazivom Sandale.

Ukoliko želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom SANDALE te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koja dva romana autora zaokružuju Sandale?

Vaše prijave primamo do 20. kolovoza 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnica je Andrea Pleša. Čestitamo!

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

Nagrađivana britanska novinarka Yomi Adegoke svojim provokativnim romanom Lista propituje način na koji doživljavamo odnose, moral i internetsku kulturu.

She Book Club

Intrigantna priča, veličanstvena norveška divljina i četiri junakinje povezane ubojstvom jamstvo su za novu uspješnicu. 

She Book Club

Može li ih neočekivana tragedija i njihova tvrdoglavost razdvojiti ili će se Donovan i Wynter ipak othrvati duhovima prošlosti i pustiti ljubav u svoje...

She Book Club

“Oporavak Rose Gold” nevjerojatno je napeta priča o opsesiji, pomirenju i osveti, psihološki dvoboj ličnosti koje pod površinom ljubavi skrivaju mračne tajne o kakvima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.