Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Šarene čarape za Svjetski dan sindroma Down

Akcija koja slavi život

Osim što danas obilježavamo prvi dan proljeća, 21. ožujka je i Svjetski dan sindroma Down. Taj datum predstavlja 3 kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom.

Podršku je odlučila pružiti  i Maja Sever te ekipa HUŽ-a koji su pokrenuli akciju ‘Šarene čarape’ jer osobe sa sindromom Down iste ne mogu upariti.

carapice naslovnicaStoga, bez obzira jeste li kod kuće, u vrtiću, školi ili na poslu, danas nosite šarene čarape i sudjelujte u stvaranju svijeta gdje raširenih ruku prihvaćamo različitosti.

Udruga Down sindrom Zagreb upozorava da svakom djetetu s Down sindromom u Hrvatskoj još uvijek nisu osigurani pravodobna intervencija te stjecanje vještina i znanja na temelju kojih bi se ono moglo uklopiti u školski sustav.

carapice1Tako se kod nas još uvijek najznačajnijim kriterijem ulaska u obrazovni sustav smatra kvocijent inteligencije osobe, što u nekim zemljama EU već duže vrijeme nije kriterij. Naime ulazak ovisi i o otvorenosti i mogućnosti škole za uključivanje djeteta s Down sindromom.

U Hrvatskoj je trenutno 68 djece s Down sindromom potpuno integrirano u redovni obrazovni sustav (64 u osnovnu školu i 4 u srednju školu), dok je 30-ak djece ušlo u djelomičnu integraciju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Zanimljivosti

Film Drevna mišologija, priča priču o mišici Patti koja ima velike planove i snove koje želi ostvariti.

Zanimljivosti

U kina napokon stiže spektakularna dugoočekivana morska avantura "Mala sirena” u distribuciji Blitz filma!

Trendovi

BÉBÉ brend je po prvi puta lansirao proizvod za bebe, koji se savršeno uklopio s imenom brenda.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.