Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Šarenilo modnih detalja

Moda sezone definitivno ne poznaje kreativna ograničenja.

Top modni detalji poput cipela, torbica i nakita za predstojeću sezonu naglašeno su upadljivi, upravo suprotno vremenskom sivilu sezone kojoj su namijenjeni. Moda sezone je kao stvorena za one koji izražavanje vlastitog stila pretpostavljaju aktualnom modnom diktatu.

Da je ovo sezona modnih ekstrema najbolje pokazuje neprestano ispreplitanje retro i futurističkih pravaca. Dizajneri su podjednako fascinirani XL i "small" dimenzijama, crnom i najluđim bojama spektra, minimalističkim i ekscentričnim…

Iako odabir modnih detalja ove sezone zasigurno neće biti nimalo jednostavan, dizajneri imaju svoje favorite.

1. Cipele i čizme

Cipele otvaraju prostor nove maštovitosti i osobnosti. Sudeći prema modnim prijedlozima dizajneri su podjednako fascinirani svim varijantama obuće. Modna dosjetljivost ove se godine posebno ogleda na ekstravagantnim izrezima i neobičnim potpeticama.

Suptilna igra zavođenja ne zaustavlja se na brojnim varijacijama damskih retro cipela, već se nastavlja na sandalama jarkih boja pod snažnim "disco" utjecajem.

Teško će biti čvrsto ostati s dvije noge na zemlji, barem kada je riječ o centimetrima potpetica najnovijih ČIZAMA. Futurističke, lakirane, fetišističke… u maniri mračne romantike ili pak neogotike…

Dizajnerski prijedlozi ne zaostaju za odvažnošću najnovije mode. Bez obzira radi li se o reinterpretaciji agresivnog "punk" stila s visokim žniranjem ili ultramodernim "Courreges" čizmama iznad koljena nalik onima iz 70-ih godina, čizme su definitivno obilježile modnu sezonu.

2. Kape& šeširi

Kape se nose zavisno od prilika i okolnosti – dekorativni su, izražavaju modnu osobnost i neodvojivi su od pojma stila. Najrazličitije varijante kapa i šešira već nekoliko sezona neizostavni su modni "must" – čak i za one nesklone pokrivalima za glavu. Izbor kreće od glamuroznih krznenih do jednostavnih vunenih kapa.

Makar su najmaštovitije kape upravo one dizajnirane pod očiglednim utjecajem "grunge" stila, nerijetko su izrađene od najfinijih kašmirskih niti, što donosi dobru dozu luksuznosti netipičnu za ovaj modni izraz. Ovi modni dodaci savršeno se uklapaju u različite retro stilove, odnosno raznovrsne modne fuzije kojima obiluje ovogodišnja modna scena.

3. Torbe

Da je ovo sezona modnih suprotnosti najbolje se ogleda na prijedlozima torbi koji kreću od predimenzioniranih oblika od egzotične kože do sjajnih raznobojni torbica nalik kutijama za nakit. Istinska novost je u materijalima: perje i rese, lančići i čipka.

Tri tipa torbi apsolutni su modni "must" – "Clutch" torbica koja je i dalje većih dimenzija no inače, predstavljena je u novim maštovitim oblicima i najluđem spektru odvažnih boja (Dior, Lanvin), slijede ultraluksuzni modeli od ručno izrađene skupocjene čipke i štampanog baršuna (Gucci, Prada), te na koncu tu je tip torbice s lančićem koje se nose preko ramena a kakve je pedesetih godina kreirala legendarna Gabrielle Coco Chanel (Givenchy, Louis Vuitton).

4. Nakit

Sudeći prema ovogodišnjim modnim prijedlozima, poruka dizajnera nedvosmisleno je jasna – pretjerujte, važno je biti zamijećen.

Nakit je ponovno in. I to ne bilo kakav, nego snažan, masivan i upadljiv. Na vratu su novi amuleti – ogrlice s raznovrsnim raskošnim privjescima, kaskadne ogrlice s raznobojnim kristalima, redaju se nizovi lanaca i bisera.

Predložene su narukvice s ugrađenim velikim "draguljima" i ukrasi koji oponašaju starinske broševe. Ekstravagantan nakit predstavlja zanimljivu mješavinu najrazličitijih stilova. Kako se najnovija moda ne pokorava ni jednom stereotipu, preporučeno je bez straha kombinirati upadljiv nakit s jarkim bojama i razigranim uzorcima.

5. Čarape

Najizražajnije kombinirane uz haljine u zanimljivoj međusobnoj igri boja i zavođenja – čarape zasigurno predstavljaju najveći novitet sezone. Uz, i dalje moderne neprozirne crne "opaque" čarape, prisutan je jak kolorit šezdesetih godina, potom kontrastne arabeske sa venecijanskih brokata, pruge, kombinacije sivih nijansi koje se međusobno isprepliću te cvjetne čipke izvučene radi efekta.

Roberto Cavalli predlaže stilizirane plamence, Vivienne Westwood u svom nekonvencionalnom stilu crno-bijele zvijezde, Kenzo dvobojne grafizme, modne kuće Marni i Chanel široke pruge, a Dolce & Gabbana atraktivne crvene karirane uzorke. U svakom slučaju, čarape dugo nisu bile tako maštovite.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Bezvremenska, klasična estetika ne izlazi iz mode, a to Galko jako dobro zna i drži se svoga prepoznatljivog stila.

Fashion report

Elegantan i profinjen nakit modni je detalj koji priča priču o životu osobe koja ga nosi i opire se prolaznosti vremena.

Fashion report

ZiZou nakit se izrađuje kombinacijom modernih i tradicionalnih tehnika, a ono što ga odlikuje su i male serije, a samim time i unikatnost.

Trendovi

Ove godine, naš je cilj jednostavan - primite li poljubac, poklon ili osmijeh, samo ih šaljite dalje, stvarajući tako beskrajan krug radosti!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.