Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Savjet kozmetologa: Kako pripremiti tijelo za ljeto

Kako bi ljeto dočekali spremno, krajnje je vrijeme za aktivaciju.

Kako bi ljeto dočekali spremno, krajnje je vrijeme za aktivaciju. Trebalo bi se potaknuti s nekoliko strana, ako želimo tijelo dovesti do fit izgleda i ako se želimo riješiti celulita i viška nakupljenih kilograma. Prvi koraci su svakako promjena prehrambenih navika i fizička aktivnost. Nutricionisti savjetuju detoksikaciju i prehrambeni plan – zdrave namirnice, ali nikako se ne preporučuju dijete zbog poznatog jo-jo efekta.

Tri glavna obroka koja sadrže obilje povrća kombiniranih s mesom (kod vegetarijanaca naravno zamjena za meso), cjelovite žitarice i obilje svježe salate te voća za međuobroke, dovoljni su za pripremu tijela za ljeto. Vježbanje je izuzetno bitno, pogotovo vježbe koje su učinkovite kod kritičnih točki: stražnjice, trbuha i nogu. Preporuka je uz vježbanje i prehranu odlazak i na tretmane koji bitno ubrzavaju rezultate.

Naglasila bih da često preko zime nakupimo višak masnoća i vode (koja se pretvara u celulit) što se odlično može regulirati tretmanima koji potiču limfu i cirkulaciju: limfna drenaža, oklagije, anticelulitne masaže. Za oblikovanje tijela preporučila bih jedan od najboljih uređaja na tržištu, Med Contour Multipower, koji je doslovno alternativa liposukciji. Djeluje na skidanje obujma (do dva i pol centimetra po tretmanu), celulit, zateže kožu i samim time oblikuje tijelo.

Za vrijeme tretmana djelujemo na tkivo i masne stanice s dvije ultrazvučne glave tako da razbijamo membrane masnih stanica, masne stanice se uništavaju ispuštajući masne kiseline i trigliceride. Kroz prirodni proces organizma višak masnih kiselina se eliminira iz tijela putem limfnog sustava. Zbog toga nakon tretmana idemo na limfnu drenažu koja olakšava proces eliminacije. Ovaj tretman djeluje na uzrok – razbija membranu masnih stanica, dok kod celulita razbija vezivna vlakna što je osnovno i nužno da se ukloni celulit.

Med Contour

Dodatni bonus je da je Med Contour tretman neinvazivan, bezbolan, pruža iznimnu ugodu poput vruće dubinske masaže tijela. Za vidljive rezultate potrebno je napraviti šest tretmana. Naglasila bih još jedan odličan benefit Med Contour tretmana – s obzirom na to da nam uvijek nedostaje slobodnog vremena, kod ovog tretmana je fenomenalno to što se radi jednom tjedno, što znači da ćemo za program od šest tjedana, doslovno odvojiti šest dolazaka, a dobijete rezultate kao da smo svakodnevno na klasičnim tretmani, još i bolje.

Važno je istaknuti kako su rezultati postignuti kliničkim studijama bili i do 20 centimetara smanjenja obujma na ukupnom području tijela, a rezultati s Med Contour tretmanom su dugotrajni ako se i dalje brinemo o svojoj prehrani i tijelu.

Ivana Škender

Autorica: Ivana Škender, Kozmetolog i wellness manager, Dharma – institut ljepote

Više

Trendovi

Kako bi nas ovog ljeta motivirao da ponosno ispričamo priče upisane na našoj koži, Dove je objavio poseban rječnik.

Savjeti i preporuke

Pod okriljem L'Oréal Professionnela nastali su Salon Expert saloni, koji s brandom dijele viziju, potrebu za stalnim usavršavanjem i težnju za postizanjem najboljih rezultata te...

Darivanje

Postanite lice NIVEA Cellular LUMINOUS630 linije i osvojite sjajne nagrade!

Savjeti stručnjaka

Jedan od noviteta na hrvatskom tržištu, koji će sigurno opravdati povjerenje, jest Collagen Nutriage, brenda Forever Young.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.