Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Savjeti za blagdansko opuštanje

Puno se smijte, boravite na zraku i zapamtite – ne mora sve izgledati savršeno!


Božićni shopping, ludi tulumi, kalorična hrana – sve su to razlozi zbog kojih nakon božićnih i novogodišnjih blagdana poželimo još jedan godišnji odmor. Često nije lako opustiti se kad zapravo imamo toliko obaveza i posla kako bismo si osigurali 'opuštene' blagdane. Zato slijede odlični savjeti kako se riješiti stresa i negativne energije tijekom ovih burnih dana.

Manje radite, više se odmarajte
Ne morate biti savršen stroj kako bi sve izgledalo odlično – hrana, pokloni ili izgled vašeg doma. Svoje slobodno vrijeme iskoristite za uživanje i zabavu umjesto da cijelo vrijeme provodite u kuhinji.

Više sunca i zraka
Sunce stimulira proizvodnju serotonina zbog kojeg se osjećamo dobro, a pomaže i u borbi protiv zimskog stresa. Sunca tijekom zime nažalost nema puno, ali i boravak na danjem svjetlu može puno učiniti za vaše raspoloženje.

Puno smijeha

Pravo smijanje smanjuje hormone stresa i čini čuda za naš imunitet. Zato gledajte puno komedija i okružite se ljudima koji vas nasmijavaju.

Super hrana
Istraživanja pokazuju da mirisi citrusa pojačavaju dobar osjećaj i smanjuju stres povećanjem hormona dobrog raspoloženja norepinefrina. Dakle, samo malo mirisa limuna ili naranče i vaše raspoloženje raste. Protiv stresa djeluju i pistacija, a osjećaj veselja i energije potiču začinjena jela i med.

Nove navike
Ako ste usamljeni ili tugujete, dobra odluka je da napustite stare navike, dakle izbjegavajte sve ono što vas čini tužnima. Uvedite nove božićne tradicije ili upoznajte neke nove prijatelje.

Puno seksa!
Seks je uvijek dobar za bolje raspoloženje, pa tako i za vrijeme blagdana. Orgazam oslobađa endorfine i podiže razinu oksitocina – dakle, prirodan je lijek za stres i loše raspoloženje.

www.metro-portal.hr


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Seks je prirodan lijek za stres, poboljšava raspoloženje i pomaže u gubljenju kilograma.

Seks

Mnogo nas razmišlja o tome, a kako istraživanja pokazuju - jedan od pet parova je barem isprobao bondage, odnosno vezanje.

Seks

Izgled, težina, spretnost... puno je toga što se partneru mota po glavi.

Zanimljivosti

S vremena na vrijeme otkrijete seks igračku koja je toliko savršeno u skladu s vama da se pitate zna li što želite i prije...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.