Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Savjeti za bolju organiziranost doma

Koliko puta vam se dogodilo da ne možete pronaći određenu stvar?

Organiziranost je ključ za uspjeh. Bez obzira živimo li u malom stanu ili velikoj prostranoj kući, organiziranost i vraćanje stvari na njihov predviđeni položaj uštedjet će nam jako puno vremena. Ne samo da će sve uvijek biti uredno posloženo, već ćemo i lakše pronaći određenu stvar.

Dovedite svoj dom u red. Naoružajte se kutijama, košarama, pločama za pisanje i krenite u akciju.

1. Ulazni hodnik

U ulaznom prostoru često nastaje kaos jer pri ulasku u kuću/stan upravo ovdje ostavljamo razne predmete. Na zid postavite vješalicu za ključeve, uz koju postavite ploču za pisanje ili ostavljanje raznih poruka ukućanima. Jedna od jako bitnih stvari u ovoj prostoriji je vješalica za jakne i kapute koja može biti dodatno funkcionalna ako se u sklopu nje nalaze police.Praktično je postaviti klupu za sjedenje (za obuvanje cipela) ispod koje možete stavite kutije u koje pohranite šlape, torbe ili ostale potrepštine.

2. Kuhinja

U kuhinji koristite staklenke kao dozere za namirnice kako bi bile što urednije posložene, a samim time i preglednije. Ovdje vrijedi ono pravilo, da uvijek grupirate predmete, posuđe držite skupa, tanjure na drugom mjestu, jer se u kuhinjama nalaze brojni predmeti, a poštivanjem ovog pravila, uvijek ćete znati gdje se što nalazi. Jako je praktično postaviti ploču za pisanje ili magnetnu ploču kako biste mogli ažurno pisati popis namirnice koje treba nabaviti u idućoj kupovini, ili jednostavno ostaviti neku poruku ukućanima.

3. Kupaonica

U kupaonicama nam često nedostaje mjesta za organizaciju.Jedna od odličnih ideja je da svaki od ukućana ima svoju košaru/kutiju u kojoj će držati svoje potrepštine, kreme, četku za kosu, kozmetiku i sl. Isto tako u ladicama koristite pregrade, kako biste bolje organizirali npr.svoju kolekciju kozmetike i šminke.

4. Dječja soba


Mjesto gdje je često potrebna organizacija, je dječja soba. U ovoj prostoriji najvažnije je postaviti puno prijenosnog namještaja, poput kutija te ladica kako bi sve igračke, bojice, te ostale predmete, mogli jednostavno spremiti u njih.

5. Dnevni boravak

Dnevni boravak mora biti dobro organiziran i uredan kako često ugošćujemo prijatelje u njemu.Ovdje je bitno postaviti košaru za odlaganje novina i časopisa, a odlično mjesto za 'skrivanje' raznih predmete su taburei koji mogu služiti kao kutije.

Esteta.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Moj dom

Obitelj, ljubav, blagdanski stol – upravo to bili su light motivi za nastanak Svicha – svijeća koje mirišu na kolačiće i čine da se...

Gastronomija

Jedan gutljaj iz plastične čaše – i znate da pijete više od čaja. Iako čaša izgleda stabilno, ona to nije.

Moj dom

Motion Candles je novi hrvatski brend svijeća koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima.

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Advertisement