Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Savjeti za organizaciju ureda

8 načina kako spriječiti nered na radnom stolu.

Mjesto na kojem svakodnevno provodimo puno vremena vrlo se lako može pretvoriti u nered. Većina ljudi na radnom stolu ne drži samo stvari koje su im potrebne u svakodnevnom poslu, nego je sklona skupljanju nepotrebnih sitnica zbog kojih radna površina postane neorganizirana. Neuredan radni stol otežava nam da pronađemo stvari koje su nam potrebne, a donosi još više stresa u poslovno okruženje.

Uz našu pomoć probajte spriječiti da se vaš radni stol pretvori u kaos.

1. Na stolu držite stvari koje koristite

Površina stola do koje vam sežu ruke, dio je u kojem morate držati samo stvari koje svakodnevno koristite. Primjerice, ako ne koristite rječnik ili škare u svakodnevnom poslu, pospremite ih u ormar.

2. Organizirajte ladice

Na radnom stolu držite što manje stvari, a sve ostalo grupirajte u ladice u radnom stolu ili ormarićima u uredu. Svaku ladicu namijenite za određene stvari i držite se rasporeda.3. Ne skupljajte reklamni materijal

Najviše nereda na radnom stolu čini papir. Reklamni materijal koji vam ne treba nemojte uopće donositi u ured i stavljati na stol, a ako vam ih drugi donose, bacite ga u smeće.

4. Manje printajte

Ako su vam pretinac elektroničke pošte i zaslon računala zatrpani dokumentima u kojima se teško snalazite, praktično je printati važne dokumente. Nemojte pretjerivati i papire koji vam više ne trebaju bacite u kutiju za recikliranje papira.5. Bacite olovke i pribor koji ne koristite

Mnogi imaju rezervne olovke i pribor koji nikad ne koriste, a često skupljaju sve više takvih sitnica. Bacite sve olovke koje ne koristite, a jednom mjesečno bacite nepotrebne papire i dokumente.

6. Nemojte koristiti papiriće s naljepnicom

Papirići s naljepnicom ponekad su praktični kao podsjetnik, ali njih je najlakše izgubiti jer se mogu odlijepiti sa zaslona računala ili ormarića i pasti na pod ili radni stol te stvoriti još više smeća. Umjesto papirića, nabavite rokovnik u koji ćete zapisivati sve važne stvari.7. Osobne stvari držite na jednom mjestu

Nabavite kutiju ili ladicu u koju ćete stavljati svoje osobne stvari nakon dolaska na posao. Punjač za mobitel nemojte držati na podu kod utičnice, nego ga pospremite s mobitelom i ključevima, novčanikom, sunčanim naočalama i ostalim osobnim stvarima. Na poslu držite što manje okvira s fotografijama i figurica.

8. Nemojte jesti na radnom stolu

Ponekad je praktično jesti na radnom stolu, ali hrana obično uzrokuje dodatan nered, mrlje na stolu i podu, a pridonosi i stresu na poslu. Za vrijeme pauze maknite se od računala i radnog stola te pojedite ručak negdje drugdje.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Kako organizirati ured? « Besplatna Reklama Na Internetu Dodaj Sajt

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Virtualni asistent je zanimanje budućnosti koje posljednjih godina postaje sve popularnije i u Hrvatskoj.

Dobar posao

Nitko ne želi da mu se pregovori pretvore u krugove prijetnji, zahtjeva i ucjena.

Top menadžerica

Ako pričamo o LinkedInu kao jedinoj poslovnoj mreži, u zadnje vrijeme viđamo različite pristupe i nastupe.

Dobar posao

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.