Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Savršeni Cheesecake s limunom

Lagano, kremasto i prozračno! Isprobajte recept za neodoljiv Cheesecake s limunom!

Lagano, kremasto i prozračno! Isprobajte recept za neodoljiv Cheesecake s limunom!

Podloga od keksa

  • 250 g Mc Vities Digestive keksa
  • 125 g rastopljenog maslaca
  • ¼ žličica cimeta

Krema od sira

  • 600 g krem sira (Vivis ili Philadelphia)
  • 125 g soka od limuna
  • 150 g smeđeg šećera
  • 4 velika jaja

Preljev od kiselog vrhnja

  • 360 g kiselog vrhnja 20 % m.m.
  • 3 vanilin šećera

Priprema

Kalup promjera 24/26 cm obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 150°C ako koristite ventilacijsku pećnicu ili na 165°C ako koristite pećnicu s gornjim i donjim grijačem.

Sameljite kekse, pomiješajte s maslacem i cimetom pa ih žlicom ravnomjerno rasporedite na dno kalupa i malo na stranice. Dobro utisnite koristeći žlicu ili čašu ako vam je lakše. Pecite podlogu od keksa 5 min u zagrijanoj pećnici.

Dok se keksi peku, pripremite kremu od sira. U srednje velikoj zdjeli miksajte šećer i krem sir 1-2 min pa dodajte limun i miksajte dok se sjedini. Naposljetku, dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući iza svakog dodatka. Svako toliko zaustavite mikser i prođite silikonskom špatulom po zdjeli kako bi sve bilo dobro sjedinjeno. Smjesa će biti tekuća, kao za palačinke, neka vas to ne brine.

savrsen cheesecake s limunom 2

Nakon što se podloga zapeče izlijte smjesu u kalup pa pecite kolač u zagrijanoj pećnici između 25-35 min, ovisno o pećnici i veličini kalupa. Najbolje je poslije 20. minute provjeravati svakih 5 min.

Dok se cheesecake peče, pripremite preljev. Pomiješajte kiselo vrhnje i šećer silikonskom špatulom, nježno, da ne bude previše zraka u smjesi.

Kad je gotov, cheesecake bi na krajevima trebao biti čvršći, a u sredini se malo mrdati. Izvadite ga iz pećnice i prelijte kiselim vrhnjem te vratite u ugašenu pećnicu 15 min. Ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu, a onda stavite u frižider minimalno 4 h, najbolje preko noći, da se stisne i ohladi.

Možete ga poslužiti s umakom od maline/šumskog voća ili nekim voćem, meni je ipak najdraži bez ikakvih dodataka.

Ovaj recept pripremila je Ana Zelić koju možete pratiti na blogu anasbakingchronicles te na istoimenim Facebook i Instagram profilima!

Written By

Zdrav život

Stari Grci i Rimljani, koji su dobro poznavali vrijednost ove izuzetne mješavine, s pravom su je nazivali tekućim zlatom.

Gastronomija

Mango cheesecake spada u ovu posljednju kategoriju – kremast, a hrskav, lagan, osvježavajući, toliko dobar da ćete ga poželjeti pripremati u svakoj prilici.

Beauty report

Donosimo deset sastojaka iz vašeg doma koje možete koristiti u njezi kože, kose i noktiju.

Moj dom

Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.