Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Savršeni nokti u kućnoj radinosti

Savjeti za uspješnu manikuru u udobnosti vlastitog doma.

Bilo da je u pitanju nedostatak vremena ili novaca ili jednostavno ne želite da vam netko drugi petlja po noktima na rukama, uz par trikova možete u vlastitom aranžmanu učiniti vaše ruke njegovanima i nokte ljepšima.

Ruke otkrivaju dosta o osobi stoga je način na koji ćete ih prezentirati bitan, ali je prvenstveno najvažnije da su one njegovane i uredne. Na sređene nokte kasnije možete bez problema aplicirati razne zanimljive proizvode za manikuru koji će dodatno zaokružiti vašu osobnost i istaknuti vaš stil. 

Za kvalitetno odrađenu manikuru potrebno vam je sljedeće:
  • odstranjivač laka za nokte
  • krema za njegu kože oko noktiju
  • blazinice
  • posudu s mlakom vodom
  • rašpica
  • turpijica za nokte
  • lak za nokte
  • štapić na potiskivanje kožice oko noktiju
Nakon što ste sve pripremili, bacite se na posao i počastite se manikuri nalik na onoj u kozmetičkim salonima.

1. Odstranite lak na noktima

Kako bi ispravno započeli uređivanje noktiju, najvažnije je da u potpunosti odstranite lak koji vam već je na noktima.Ako je u pitanju lak nešto intenzivnije boje poput svih crvenih nijansi, natopite blazinicu odstranjivačem i držite pamuk na svakom noktu minimalno 5 sekundi kako bi se sloj laka natopio i da bi ga što jednostavnije mogli ukloniti s površine nokta. 

2. Oblikujte nokte rašpicom

Kako bi održali nokte što duže njegovanima i lijepo oblikovanima, pratite njihovu prirodnu liniju, tj. oblikujte ih tako da na vrhu budu lagano ovalnog oblika. Dok 'rašpate' nokat uvijek to radite u jednom smjeru bez da ga mijenjate. 

3. Omekšajte i uklonite kožicu oko noktiju

U posudu s mlakom vodom i malo blagog sapuna uronite prste i dopustite da se koža smekša. Kasnije ih osušite ručnikom i uz pomoć za to posebno oblikovanog štapića nježno i oprezno potisnite kožicu oko noktiju. 4. Očistite prljavštinu ispod noktiju

Turpijicom koja ima špicast vrh pažljivo odstranite prljavštinu nakupljenu ispod nokta.

5. Umasirajte kremu za njegu kože oko noktiju

Lagano umasirajte kremu na kožu područja oko noktiju kako biste ga regenerirali i dodatno obnovili nakon što ste uklonili neželjeni višak. 

6. Nanesite bazu laka za nokte

Hranjivi i prozirni lak od velike je koristi za nokte te ih na jednostavan način dodatno hrani i njeguje. Nanesite jedan zaštitni sloj i pričekajte da se u potpunosti osuši. 7. Nanesite lak u boji

Na bazu laka koja se dobro osušila nanesite jedan do dva sloja laka u boji. Način da ga najurednije nanesete na nokte jest da krenete od sredine korijena nokta i sigurnim potezom četkicu privučete do samog vrha nokta.  Kasnije novi nanos boje na isti način aplicirajte s vanjskih strana nokta dok ga u potpunosti ne obojite. Osjećate li se dovoljno hrabro, spretno i kreativno – slobodno se poigrajte s nekoliko različitih boja i dezena.

8. Nanesite završni sloj laka za nokte

Na dobro osušeni lak, kako biste spriječili razmazivanje laka u boji, nanesite završni sloj prozirnog laka koji će dati dodatni sjaj nalakiranim noktima i omogućiti da savršeno nalakirani nokti duže ostanu takvima. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Savjeti i preporuke

Predlažemo nekoliko trikova kako biste i u ružno vrijeme mogli vratiti koži i kosi zdravu boju i sjaj.

Beauty report

Latte nokti izgledaju otprilike upravo onako kao i zvuče: manikura inspirirana omiljenim napitkom u svijetlo žutosmeđoj, brončanoj ili smeđoj nijansi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.