Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Savršeni zimski kaput

Zahvaljujući neočekivanim dizajnerskim rješenjima, zimski kaput postaje intrigantnom modnom temom.

Ekstravagancija i slijepo slijeđenje ultimativnih modnih trendova ne predstavljaju sami po sebi sinonime dobrog i ukusnog odijevanja, naročito kada su u pitanju bazični komade naše odjeće.

Zimski kaput spada u klasiku odijevanja i općenito kada se kupuje valja izabrati univerzalniji model koji neće izgledati staromodno već naredne sezone. Prvenstveno je potrebno pozornost obratiti na kvalitetu tkanine, a potom i na model kaputa. Investiranje u kvalitetan kaput uvijek je dobar izbor budući će bez obzira na godine nošenja on zadržati dobar izgled i svoj osnovni oblik. Najbolje se odlučiti za prirodne materijale u najvećem postotku, s tim da će primjerice neznatan udio poliamida u kašmirskom ili vunenom vlaknu u pravilu doprinijeti poboljšanju teksture bazne tkanine kaputa.

Bez obzira na ova uopćena pravila koja vrijede kod kupnje kaputa, moda ipak čini svoje. Pod utjecajem najnovijih modnih diktata i trendovskih kombinacija, i klasičan je kaput posve izgubio karakterističnu rigidnost, postavši intrigantnom modnom temom.

Nova silueta, inovativnost kroja

Poznato je kako je dobra stara "klasika" nešto s čime se ne može pogriješiti budući da ne dominira već samo nadopunjuje i naglašava dobar izgled modno osviještene žene. Ipak, ako se uzme u obzir snažno izražen eklektizam najnovije mode postaje jasno kako i "klasično" bilježi mnoga odstupanja od uobičajenih modnih obrazaca.

Najnovija interpretacija odjevne klasike akcent posve neočekivano stavlja na dijelove odjeće koje se baš i ne može lako svrstati pod zajednički nazivnik "klasično".

Ono što je svakako novost kod kaputa jest naglasak na novoj silueti modela i snažnija definicija ramena na kaputima. Osim prevladavajuće crne boje koja bilježi svoj veliki "came back" na modne piste, mnogo je sive boje, ali ne nedostaje i odvažnog tehnikolora.

Retro ili odvažni rock'n'roll?

Ove modne sezone žena je sofisticirana i samouvjerena. Ipak, nova sezona najviše voli suprotnosti. S jedne strane u prvi plan stavlja dotjerane dame s retro nadahnućem, dok s druge nudi odvažni rock'n'roll koji hoda po modnom rubu.

Ultramoderni damski kroj kroj prisutan je ponajprije kod kaputa koji su izrađeni od iznimno luksuznih tkanina zanimljivih tekstura poput mješavina angore, vune i kašmira. Novu damsku siluetu čine i pomno odabrani tonovi koji uz fine tkanine zaokružuju cjelokupni dojam profinjenosti i dotjeranosti.

Kao što je klasičan "tailleur" seksi više no ikada ranije, i klasičan kaput sa sakoima i suknjama od strogih engleskih tkanina odlikuju se avangardnim rezovima i ekstravagantnim accessoriesom. Nižu se i kombinacije s krznom i kožom, a u maniri nostalgične elegancije ispod obveznih jakni i kaputa jednostavnih linija sada proviruje odjeća elegantnog pročišćenog vintage stila.

Materijal koji se najčešće povezuje s klasikom i muškom odjećom, tvid, ove je godine prisutan u svojoj najženstvenijoj inačici. Tvid, uz tartan, postaje još intrigantnijom modnom temom pojavljujući se ukombiniran s ultraženstvenim komadima odjeće ili maštovito apliciran unutar različitih uzoraka i tekstura. Redizajnirani klasični kaput, izrađen od nečešljane grube vune, uz niz ženstvenih dodataka, izgleda na koncu ultraseksi i predstavlja idealan izbor za dan.

Nezaobilazni modeli od krzna

Nerc, samurovina, hermelin, činčila, nutrija ili polarna lisica… Glamurozno i luksuzno prirodno krzno zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji obrade poprimilo je razigraniji izgled, a, zahvaljujući neograničenoj inventivnosti dizajnera, i neobuzdanost boja i oblika. Atraktivnošću ne zaostaje umjetno, tzv. ekološko krzno.
Za izgled vampa ili dame… Za jutro ili večer… svejedno je. "Ulični" šik predložen je i za najveću studen, uz pelerine, kapute s krznenim detaljima ili krznene kapute jarkih boja i ekstravagantnog kroja.Ultramoderne čizme do iznad koljena definitivno su utjecale na dužinu kaputa, tako da je ovo uistinu moda ekstrema – kapute nalazimo u kraćim ili posve dugačkim varijantama.

Osim krznenih kaputa moderni su kaputi izrađeni od kože, nerijetko jarkih boja kao zanimljiv kontrast oskudnom zimskom sivilu. Meke tkanine tople poput dekica daju duh ležernosti kaputima, i u potpunoj su oprečnosti s arhitektonskim krojem ultramodernih kaputa nalik skulpturama. Volani, strukturalni ovratnici i trodimenzionalni učinci u najnovijoj inačici kaputa, otvaraju prostor nove dizajnerske maštovitosti.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Hrvatski modni brend Robert Sever s ponosom najavljuje lansiranje svoje najnovije Resort kolekcije pod nazivom Severalle koja utjelovljuje eleganciju, sofisticiranost i neodoljivi šarm ljeta.

Trendovi

Iz bečkog FREYWILLE ateljea, stižu nam nove neodoljive naušnice – Magic Sphinx Wings.

Zanimljivosti

Počela je velika ljetna akcija od 30% na sve, u Fashion Company trgovinama i na Fashion&Friends online shopu i mobilnoj aplikaciji.

S modne piste

Na dijelu tijela gdje je koža izrazito nježna trljanje bedara može uzrokovati crvenilo, peckanje, osip, pa čak i bol što nije nimalo ugodno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.