Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Saznajte kako osnažiti imunitet svoga školarca

Umjesto uzimanja antibiotika, pojava virusa i prehlada može se smanjiti na prirodan način, svakodnevnim uzimanjem dodataka prehrani.

Dolaskom jeseni i nove školske godine, polako se opraštamo od ljeta i vraćamo se u svakodnevnu rutinu. Osim novih poslovnih i školskih obaveza, hladniji mjeseci sa sobom donose i novu sezonu virusa i prehlada. Imunitet je u ovom periodu izložen mnogim izazovima pa je osim kvalitetnog sna i pravilne prehrane, preporučljivo posegnuti i za kvalitetnim dodatcima prehrani.

Važnost dobrih bakterija

Kada govorimo o ravnoteži dobrih bakterija u našoj usnoj šupljini, važno je znati da ta uravnoteženost igra ključnu ulogu u našem obrambenom sustavu. Disbalans ovih bakterija može rezultirati povećanom osjetljivošću i pojavom infekcija u području uha, grla i nosa. Svi smo se barem jednom susreli s ovim upalama, a kod nekih se one javljaju i do nekoliko puta godišnje, posebice kod djece i mladih kod kojih je imunitet slabiji i još uvijek u fazi razvoja.

Jedinstvena formula PROblis dodataka prehrani

Umjesto uzimanja antibiotika, pojava virusa i prehlada može se smanjiti na prirodan način, svakodnevnim uzimanjem dodataka prehrani. PROblis dodatci prehrani koriste snagu tzv. „dobrog“ (korisnog) bakterijskog soja Streptococcus salivarius K12 koji je prirodno prisutan u usnoj šupljini i pomaže podići našu prirodnu otpornost na infekcije. Zanimljivo je kako se soj dobrih bakterija K12 Streptococcus salivarius, prirodno javlja kod tek 2% svjetske populacije i upravo zato ga je potrebno unijeti u organizam u obliku dodataka prehrani.

Dobre bakterije iz PROblisa sadržane su u odgovarajućoj formuli koja osigurava očuvanje jedinstvenih svojstava ovog bakterijskog soja. Zajedno s vitaminom D3, ciljano djeluju na najčešće virusne infekcija uha i grla koje pogađaju djecu školskog i vrtićkog uzrasta.

PROblis Kids + D3 prikladan je za stariju djecu i dolazi u obliku pastila s okusom jagode. Osim okusa jagode, postoje i PROblis + D3 pastile s okusom mente, koje možete koristiti zajedno s vašim školarcem i još više mu približiti važnost korištenja dodataka prehrani te stvoriti zdrave navike za cijeli život. Za zaštitu vaših najmlađih tu je PROblis Junior 1+ s vitaminom D3 u obliku praška s okusom jagode koje je praktično rješenje jer se vrlo lako nanosi dudom varalicom.

PROblis – čuvar imuniteta cijele obitelji

Kombinacija dobrih bakterija i vitamina D3 predstavlja višestruku i prirodnu zaštitu za cjelokupno zdravlje obitelji. Provedena klinička istraživanja pokazuju kako vitamin D3, nakon 3 mjeseca korištenja, smanjuje broj prehlada do čak 95%, a redovito uzimanje PROblisa smanjuje mogućnost ponavljanja streptokokne upale grla do čak 92% (Di Pierro i sur., 2016).

Svaki PROblis proizvod, bez obzira na teksturu ili okus, jednako je djelotvoran kod djece i odraslih i mogu ga koristiti u istoj propisanoj dozi, tijekom cijele godine. Preporučuje se uzimati jednom dnevno, a idealno vrijeme je navečer neposredno prije spavanja, kako bi dobre bakterije preko noći mogle neometano „odraditi“ svoj posao i pripremiti vas za sve aktivnosti koje donosi novi dan.

Uvođenjem PROblisa u svakodnevnu rutinu, možete spremniji dočekati novu sezonu prehlada i pružiti svojim mališanima bezbrižniji početak školske godine. Neka PROblis bude vaš pouzdan partner u očuvanju zdravlja cijele obitelji.

PROblis dodatke prehrani, kliničke studije o njihovoj učinkovitosti kao i korisne savjete za poboljšanje imuniteta i brigu o zdravlju vaših najbližih možete pronaći na www.shop-medikor.hr

Disclaimer: Vitamin D pridonosi normalnoj funkciji imunosnog sustava. Važno je držati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Više

Zanimljivosti

Tijekom noći loše spavate i neprestano se budite jer vas muči kašalj? Isprobali ste razne čajeve i sirupe, no ništa ne pomaže?

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Zanimljivosti

Udruga Nismo same kao dio kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme“ pokrenula je 17. humanitarnu akciju koja će biti organizirana i kao događaj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.