Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Akademija za osobni razvoj čeka na vas

Saznajte tko ste i što želite

Stari Grci govorili su kako je cijeli duhovni put proces sjećanja. Da bi se sjetili svih intimnih želja i mogućnosti, godinama zakopanih duboko u nama, treba živjeti i cijeniti život s točke gledišta drugačije od one koju prosječni čovjek ima. Alate koji će nam pomoći da napokon svjesno započnemo voditi svoj život nudi Akademija za osobni razvoj koju u Hrvatskoj već sedam godina vodit učitelj joge Marco Bianco.

Akademija za osobni razvoj vrlo je poseban put razvoja, spoznaje i istraživanja, zasnovan na esenskoj tradiciji. Tijekom sedam godina, primjenom vrlo specifičnih, korisnih, zabavnih i jednostavnih vježbi i alata, svaki polaznik ima priliku doživjeti posebna iskustva i nevjerojatna otkrića o sebi, vlastitim mogućnostima i svijetu koji ga okružuje.

Kako kaže Marco Bianco, ovaj fakultetski program neki od milja zovu ‘Akademija Harryja Pottera’, no ne radi se o magičnim trikovima, iako je poprilično magično otkrivati što smo sve kao osobe u mogućnosti napraviti za sebe i što sve držimo duboko u sebi.

akademija_naslovnica

Ova akademija ne zamara pustim knjigama, svaki polaznik može se snalaziti i dobiti sve informacije i vježbe bez da se mora susretati s nekim konceptima koji su mu u početku možda neshvatljivi. Podaci i informacije direktno dolaze u podsvijest i intimnost, bez intervencije uma i izlaze kada ih najviše trebate.

Cilj je akademije za osobni razvoj dobiti odgovore na pitanja; Tko sam ja? Od kud dolazim? Što zaista želim? Što sam u životu kreirao? i, na poslijetku, uputiti kako voditi svjesno svoj savršen život, prihvatiti odgovornost za svoje postupke, biti slobodna i zadovoljna osoba.

Koncepti esenske tradicije nalažu da je svaka osoba jedinstvena i neponovljiva, uzročna i odgovorna, a sloboda ide paralelno s ta dva koncepta. Ova se škola temelji na učenjima te višetisućljetne tradicije, poznate pod imenom Inicijacijski Put. Filozofske postavke i pravila ovog Puta je Martin, Conte Gene Francis Dorset de Saint Georges, dao Paolu Oddeninu Parisu, Luigiju Guazzottiju i Rodolfu Rossiju u Italiji, prije više od 30 godina.

marco bianco

Od 1976. tri tisuće osoba prošlo je taj Put pod vodstvom ova tri učitelja, a među Paolovim učenicima bio je i Marco Bianco koji je na nagovor svog učitelja prije sedam godina osnovao istu akademiju i u Hrvatskoj.

U početku mu je bilo teško započeti takvo učenje na našim prostorima, no čini se kako je u svojim učenicima joge i mnogima koji su imali želju i bili spremni produbiti filozofske i energetske aspekte vlastitog života pobudio interes za ovaj zanimljiv put. Ove godine prvih je 7 osoba u Hrvatskoj završilo sedmogodišnje obrazovanje hrvatske Akademije za osobni razvoj.

‘Prešli su preko svih prepreka koje su se s vremena na vrijeme pojavile kao što je na primjer bila činjenica da tada nisam dobro govorio hrvatski jezik, činjenica da nisu ništa znali o tradiciji, da nije postojala nikakva struktura koja bi podržala njihov Put… Mogli su isključivo vjerovati u mene i, iznad svega, u sebe. Ove divne osobe su s hrabrošću uspjele reći ‘ne’ svim preprekama i reći ‘da’ Duhu i time otvoriti Put svima koji došli nakon njih.’, kaže Marco koji tvrdi da ovu Akademiju može pohađati tko god želi, ne postoje potrebni preduvjeti, znanja ili vještine – potrebna je jedino volja za napretkom i želja za promjenom.

marco bianco1Danas u Hrvatskoj više od 50 osoba pohađa Akademiju za osobni razvoj koja
tijekom svake akademske godine nudi:
1. osamnaest večernjih susreta koji se održavaju svaka dva tjedna (od listopada do lipnja),
2. kratko povlačenje od dva dana (obično jedan vikend u siječnju)
3. jedno duže povlačenje od deset dana s cijelom radnom grupom u Italiji (krajem travnja).

Događalo se da su polaznici usred školovanja napuštali Akademiju, većinom radi nekih spoznaja o samome sebi na koje nisu bili spremni, no rezultati prvih generacija već su vidljivi, osim u Hrvatskoj, Put se polako širi i u susjedne zemlje, kao što je Srbija, jer osobe koje ne žive u Zagrebu predavanja mogu pratiti telefonom ili skypeom. Mediji koje danas imamo na raspolaganju dozvoljavaju neograničeno prenošenje znanja.

Akademiju za osobni razvoj još stignete upisati do kraja ovog listopada, a više o programu i upisima pogledajte na službenim iFacebookstranicama Akademije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Hrvatska Akademija za osobni razvoj

Duh i tijelo

Cijeli duhovni rad je jednostavan - proširiti svijest i tako dobiti više svjesnosti.

Duh i tijelo

Stvari nisu uvijek onakve kakvima nam se čine.

Duh i tijelo

Jesu li događaji i način na koji ih doživljavamo objektivna realnost ili vlastita interpretacija?

Advertisement