Sebe voli više

Ona je mlada, lijepa, obrazovana, vrlo inteligentna. Ona je samosvjesna, vrckava, zabavna, interesantna…Ona je oličenje životne snage i seksipila. Ona je odgovorna, elokventna, radišna, divna s djecom. Pogleda srne i punih usana. Ona je jedna od onih ljudi koji su uvijek spremna saslušati i u pravom trenutku dati odgovor, savjet…Razumjeti. Peče najbolje kolače i kuha super kavu. Gaji bezgranično povjerenje. Ne boluje od ljubomore. Nudi bezuvjetnu ljubav. Ona voli, ali sebe voli više.

Ne vjeruje u povremeno priklanjanje njegovim idealima. Ne vjeruje u mijenjanje svojeg ja zbog sreće ili ljubavi. Ne vjeruje da je možda ponekad bolje prešutjeti nego tjerati mak na konac. Ne vjeruje da je vrijedno povući se, zastati, prilagoditi se.

Zna da je potrebno raditi na vezi, poštovanju, povjerenju. Ona voli, ali sebe voli više.

Vjeruje da je, bez promjena, moguće doživjeti međusobno nadopunjavanje, bezgraničnu sreću. Ne rasprodaje osjećaje u bescjenje. Ona voli, ali sebe voli više.

Traži slobodu, ali je i nudi. Ona ne podilazi, ne ustručava se. Galami, viče, smije se. Ona voli, ali sebe voli više.

Ne čeka princa na bijelom konju. Prerasla je to, ali traži onog pravog. Koji će je cijeniti, voljeti, držati kao kap vode na dlanu. Umrijeti za nju.

Nije naivna, samo se nada.

Ona voli, ali sebe voli više.

Ona je sama. Je li sretna?