Sedmi cik-cak makeover

Za posljednji ovogodišnji frizerski make-over koji potpisuje tim stručnjaka iz frizerskog studija Frizeraj, odabrali smo Karlu Pudar, apsolventicu iz Slavonskog Broda koja studira povijest umjetnosti i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Karla se putem She.hr-a prijavila na make-over iz razloga što joj je njena duga kosa postala prenapornom za održavanje. Zadnjih par godina je imala gotovo istu dužinu kose i frizuru te je odlučila da je vrijeme za uvođenjem promjena u njen izgled.

Priznala nam je da se prijavila na make-over u nadi da će promjena biti drastična te da će se na taj način riješiti viška kose koja joj je u zadnje vrijeme pričinjavala problem i oduzimala vrijeme prilikom održavanja. Iako je Karlina kosa iznimno njegovana i zdrava, odlučila je da je ipak vrijeme da se oprosti od nepoželjnih joj repova i da nakon dugo vremena vodi brigu o kraćoj kosi.

Ispričala nam je kako prati She.hr i kada je saznala za našu nagradnu igru, redovito se prijavljivala zadnjih mjeseci te je konačno i ona ovaj mjesec imala sreće te joj se ostvarila želja da osvoji novu frizuru i šminkanje. Bez imalo straha i trenutka premišljanja, simpatična Karla se prepustila u ruke našim kolumnistima i stručnim suradnicima iz Frizeraja.

Za totalnu transformaciju i novi stajling kose pobrinuo se Marko Šimunović koji je odnedavno pojačanje timu u Frizeraju, te već sada svojim znanjem i iskustvom oduševljava mnoge klijente i klijentice. Marko je Karlu vidio sa zanimljivom i originalnom asimetričnom frizurom koja se osim geometrijskim formama poigrava i s bojom.

Da bi frizura bila zanimljivija i dinamičnija, s lijeve i desne strane su ostavljeni pramenovi koji dolaze do izražaja zbog intenzivne crvene i ljubičaste boje. Bazična boja kose za koju se Marko odlučio ne odskače previše od njene prirodne. Lagani crvenkasto-ljubičasti odsjaj duž cijele kose je osvježio kompletan izgled.

Marko je prilikom demonstriranja svog znanja koristio Wella SP proizvode pomoću kojih je Karli dao novu boju kose te njegujućim preparatima pridonio dodatnom sjaju nove frizure.

Na desnoj strani glave iza uha Marko je posegnuo za mašinicom, gdje je jedan dio kose izbrijao i napravio tzv. undercut da bi na taj način istakuno duži pramen kao zanimljiv detalj na frizuri. Pramenovi koje je ostavio duže od ostatka kose je obojao u električne intenzivne nijanse te kasnije lagano nakovrčao.

Nakon šišanja i bojanja, uslijedilo je i šminkanje. Za ovaj dio make-overa zaslužna je Irena Gojić, profesionalna make-up artistica s dugogodišnjim iskustvom šminkanja za nebrojene editorijale, vjenčanja, revije, TV-emisije i razne medije.

Irena je uskladila šminku s novim bojama na Karlinoj kosi i s odjećom. Odlučila se na umjerenu dnevnu varijantu make up-a s nešto naglašenije našminkanim očima. Karla nije bila odveć zahtjevna klijentica po pitanju šminke s obzirom da ima odličan ten kojem nije bilo potrebno previše korekcija.


Par sati kasnije, u salonu Frizeraj zablistala je jedna potpuno nova Karla. Gotovo kratka kosa s pramenovima u otkačenim bojama, asimetrično ošišana kosa s novim sjajem, te profesionalno nanesena šminka koja je istaknula njene duge trepavice i veselu narav. 

Druženje Karle i Frizeraj tima tog poslijepodneva je urodilo obostranim zadovoljstvom. Ekipa koja je Karli podarila novi look zadovoljna je konačnim rezultatom, a Karla je zadovoljno konstatirala kako se od sada ne mora više brinuti kod koga će sljedeći put otići na frizuru.

CIK-CAK by FRIZERAJ – OSVOJI MAKE-OVER!

Frizerski studio Frizeraj autor je savjetnika na She.hr pod nazivom Cik-cak. Svaki tjedan pratite novosti vezane uz njegu kose i vlasišta, doznajte više o aktualnim frizerskim trendovima, ali najbitnije – možete se aktivno uključiti u dijalog i pitati sve što vas zanima vezano uz tematiku. Stručnjaci iz frizeraja će svaki tjedan odabrati jednu čitateljicu i odgovoriti na njeno pitanje.

Bez ustručavanja pitajte sve što vas zanima. Pitanja, a i slike ako želite što konkretniji odgovor, šaljite na adresu [email protected], obavezno s naslovom poruke FRIZERAJ.

Jednom mjesečno frizerski studio Frizeraj odabrat će jednu čitateljicu i pokloniti joj frizerski MAKE OVER koji će She.hr popratiti reportažnim tekstom, fotografijama i videoprilogom. Sve čitateljice koje uz pitanja pošalju i fotografiju ulaze u izbor za mjesečnu nagradnu igru.