Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Seksom protiv bolesti

Trebate li razloge za vođenje ljubavi?

Seks je dobar! Rijetko tko će se suprotstaviti ovoj tezi, no znamo li zaista koje su njegove dobrobiti za naše tijelo i um? Zdravi spolni život čuvar je naše mladosti, ljepote i dugovječnosti! Ukratko rečeno, ovo je teza koju zastupa stručnjak za pomlađivanje dr. Eric Braverman, autor knjige "Younger (Sexier) You". Tvrdi kako seks povisuje razinu hormona koji nas održavaju mladima, a također sjajno djeluje na metabolizam, funkcije mozga, imunitet i zdravlje srca.

Često nismo ni svjesni hrane ili piće koje konzumiramo, a koji djeluju štetno na naš libido. Tako Braverman savjetuje da ne preskačete jutarnju kavicu ako želite svom tijelu, ali i seksualnoj želji dati "benzina". Također, kikiriki može povećati uzbuđenje, a on je ujedno dobar za krvne žile i obranu od šećerne bolesti. Ako ste primijetili zahlađenje u krevetu zajedno s padom temperature vani, možda je vrijeme da u svoj jelovnik uključite smeđu rižu i avokado.Braverman, inače profesor medicine Sveučilišta Cornell, tvrdi kako zdravi seksualni nagon može pomoći koži pri stvaranju vitamina D, a s druge strane pospješuje stvaranje ljubavnog hormona oksitocina koji omogućuje bolje funkcioniranje mozga i sjajno pamćenje. Upravo ovaj hormon olakšava povezanost između partnera i povećava povjerenje. Znanstvenici su uvjerenja kako oksitocin može poboljšati ljubavne veze jer se onda ljudi bolje razumiju te su opušteniji.

Ako se volite pohvatati ispod plahte tri ili više puta tjedno, znanstvenici Sveučilišta u Belfastu pohvaljuju vaš libido jer na taj način prepolovljuje rizik od srčanog ili moždanog udara. Prema jednoj američkoj studiji, redoviti spolni odnosi mogu poboljšati razinu protutijela koja nas brane od prehlade i gripe.

Dovoljno dobri razlozi za vođenje ljubavi, zar ne?

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Gušenje pravih osjećaja čovjek na kraju uvijek plaća zdravljem. 

Savjeti stručnjaka

Jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina širom svijeta doživjet će prijelom kosti zbog osteoporoze.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Duh i tijelo

U današnjem digitalnom svijetu svakodnevno preplavljujemo svoj mozak prevelikim količinama dopamina.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.