Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
seksi
seksi

Seks

Seksualna želja u braku

Vrijeme je za akciju!

Ne sjećate se kada ste se zadnji put s mužem strastveno valjali po krevetu? Jednostavno rečeno, izgubili ste interes za seks. Na libido može uticati puno toga, a najčešće ubojice seksualne želje su:
  • Stres i svakodnevica – Neki od nas pod stresom funkcioniraju fantastično, ali kad je u pitanju seks zablokiraju. Posao, režije, briga o bolesnom članu obitelji i ostale stresne situacije mogu negativno uticati na libido.
  • Problemi u vezi  – Ovaj se problem posebno odnosi na nas žene. Za žene je emocionalna bliskost dio seksualne želje. Slaba komunikacija, mučne rasprave, iznevjereno povjerenje i slične barijere koje stoje na putu intimnosti mogu narušiti seksualni nagon.
  • Kritički pogled na svoje tijelo – Teško je osjećati se seksi i poželjno uz manjak samopouzdanja. Ako još i često ponavljate da ste debeli i u ukazujete i na najmanji trag celulita na svojim bedrima, to će partnera odbiti, a u vama sigurno neće pobuditi želju. Kvalitetnijom ishranom, vježbanjem i fizičkom aktivnošću, postići ćete bolji izgled, te će te se i osjećati bolje, a time će porasti i seksualna želja.
  • Premalo sna – Ako je jutarnji „quicky“ dio daleke prošlosti, možda je problem u tome što rano ustajete i kasno odlazite na spavanje. Premalo sna stvara umor, a umor potkopava seksualni nagon.
  • Roditeljstvo – Roditeljstvo samo po sebi nije uzrok gubitka seksualnog nagona ili naboja, ali većina roditelja zna da je ponekad teško pronaći vremena za intimnost uz djecu koja su stalno kraj vas. Pogotovo ako dijelite sobu. Ponekad je vrlo sexy igrati se s mogućnošću da vas netko uhvati, ali to sada nije slučaj. Tu i tamo pronađite baby-sittericu ili iskoristite baka-servis i posvetite se svojoj vezi bez ograničenja.
  • Alkohol – Piće ili dva u pravilu nas opusti, ali nije svaki put tako. Alkohol nas može oraspoložiti, ali i ubiti seksualnu želju. A ako se vaš seksualni nagon dobro nosi s alkoholom, možda se to partneru neće dopasti i možda će upravo to biti gumb za gašenje požude.
  • Menopauza – Pedeset posto žena u menopauzi počinje gubiti volju za seksom iako vjeruju da je važno imati aktivan seksualni život. Simptomi koji se javljaju u menopauzi, kao što su suha vagina ili bol za vrijeme odnosa, mogu učiniti seks neugodnim. Hormonalne promjene samo su dio priče. Žene brine kako će se smanjena seksualna želja odraziti na kvalitetu njihove veze. Na to još utiče i manjak samopouzdanja zbog izgleda, lijekovi koje uzima.
  • Premalo intimnosti – Seks bez intimnosti je poguban za seksualni nagon. Intimnost nije samo inačica za seks. Intimnost čine i druženje s partnerom. Bitno je kvalitetno provoditi vrijeme zajedno, razgovarati, izmjenjivati nježnosti… Poljubac u „letu“, nježan pogled, osmijeh ili dodir dobar su put za povećanje seksualne želje.

Kako doskočiti manjku želje?

Igrajte se, zavodite, provocirajte, napaljujte… Muškarci, ali i žene su vizualni tipovi. I auditivni. I spekulativni. Muškarci vide, čuju i zamišljaju. Kada im zaokupite sve receptore i osjetila – bit će vam jako zahvalni, a to ćete i same vidjeti. Pričajte… Pitajte ga što bi želio da napravite, ženi će to olakšati stvari, a muškarac će imati osjećaj da vlada situacijom čak i onda kada ne vlada. Žene, masturbirajte… Iako žensko masturbiranje nije česta tema među frendicama, trebala bi biti. Žensko samozadovoljavanje uvelike može doprinijeti zdravijoj vezi i boljem seksu među partnerima. Koju god metodu samozadovoljavanja žena odabrala to može poboljšati njezino raspoloženje. A uz upute kojima će navoditi partnera, dovesti oboje do novih vrhunaca. Inicirajte sex… Ako je muškarac koji u vašoj vezi inicira seks, vrijeme je da vi preuzmete inicijativu. Izađite iz kreveta… Jeste li već “krstili” kuhinjski stol, kadu, stepenice, kauč, fotelje, tepih, „vešmašinu“, šank, štokove? Ako jeste, učinite to ponovno ili izađite van. Seks na javnom mjestu… Pomisao na seks dok postoji mogućnost da vas netko ulovi i najstidljiviju ženu napali. Takav scenarij zagolica svačiju maštu. Sexy igračke… Internet nudi mogućnost anonimne kupnje seks pomagala, ako ste neizlječivo sramežljivi. Ne morate se više sramiti ući u sex shop da bi izabrali nešto zgodno za vaše seks igrice već možete sve naručiti online i narudžba vam stiže pred vrata. Najbolje je da sexy igračke nisu više fokusirane samo na žene već ima i raznih igračaka za muškarce pa oboje izaberite nešto po svojoj volji. Probajte nešto novo… Odvažite se na vođenje ljubavi ispred zrcala. Iako vas možda ta ideja ne privlači, vidjet ćete da ćete oboje uživati u erotičnom prizoru. Cyber seks… Ako ste stidljivi na riječima, zašto ne biste s partnerom dogovorili cyber sex. Svaki sa svoje strane ekrana pokrenite pričicu. Što imate na sebi, što bi jedno drugome radili… Prepustite se maštanju, a kasnije te maštarije možete i ostvariti. Ne podcjenjujte cyber sex jer može biti sjajna predigra onome što slijedi. Osobito ako svoje dopisivanje potkrijepite i kojom intimnom fotografijom. Pokoja lascivna poruka tijekom dana može probuditi erupciju zaspalog vulkana vaše strasti. Probajte!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Očekivanje da partner čita naše misli i želje zasigurno ne vodi dobrom seksu.

Seks

Iz muške perspektive može se činiti da bilo što može navesti ženu da iznenada odluči da više ne želi imati seks.

Seks i osjećaji

Bradavice: svi ih imamo, ali unatoč njihovom potencijalu za užitak, bradavice su stoljećima predmet kontroverzi.

Obitelj

Udomiteljstvo, kao specifičan oblik privremene izvaninstitucionalne skrbi, pruža djetetu mogućnost rasta i razvoja u okružju prihvaćenosti i podrške

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.