Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Semifreddo od jagoda – prava ekstaza

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao ‘napola hladan’ ili ‘napola smrznut’.

jagoda

S pravom nazvana kraljica voća, jagoda je sinonim za nešto mirisno, opojno i raskošno. Bilo da su samo sa šećerom ili sa šlagom, u raznim kolačima, tortama ili u savršenim semifreddo varijacijama, marmeladama ili čak i u slanim jelima – jednostavno ih obožavamo!

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao ‘napola hladan’ ili ‘napola smrznut’.

Semifreddo se može napraviti do 2 tjedna unaprijed bez ikakvih negativnih učinaka na okus ili teksturu. Bilo da ga držite u zamrzivaču dva dana ili dva tjedna, svakako dobro omotajte desert plastičnom folijom.

Semifreddo od jagoda
  • 700 g svježih jagoda
  • 300 g šećera u prahu
  • 5 žumanjaka
  • 1 ekstrakt vanilije
  • 3-4 žlice likera od jagoda (po želji)
  • 400 g slatkog vrhnja

Postupak:

Jagode očistite i operite, dodajte im 100 g šećera u prahu i liker od jagoda, pa uz pomoć gnječilice za krumpir usitnite u kašu, tako da ostane i pokoji veći komadić. U metalnoj zdjeli iznad ključale vode, na pari, stalno miješajući, istucite žumanca s preostalim šećerom u prahu i ekstraktom vanilije, tako da dobijete gustu i svijetlu pjenu. Maknite s vatre i dalje miješajte dok se pjena ne ohladi (4-5 min).

Kalup za kruh (zapremnine 1,5 l) obložite prozirnom folijom. Na dno obloženog kalupa stavite polovicu pripremljene kaše od jagoda. Slatko vrhnje stucite u čvrst šlag, pa mu primiješajte ohlađenu smjesu od jaja i preostalu polovicu kaše od jagoda. Tu smjesu premjestite u kalup, na kašu od jagoda, izravnajte i ostavite u pretincu za zamrzavanje najmanje 5 sati.

Semifreddo od jagoda izvadite iz hladnjaka 10-ak minuta prije samog posluživanja, iskrenite ga na dekorativni pladanj po vašoj želji te maknite prozirnu foliju. Dekorirajte svježim jagodama i listićima svježe metvice. Režite ga na ploške. Najlakše ćete ga izrezati tako da nož svaki put prethodno umočite u vruću vodu.

Recept preuzet sa https://coolrecepti.blogspot.com/search/label/jagode

Written By

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Iako je najlakše konzumirati sladoled iz posude ili onaj na štapiću predlažemo vam da si malo zakomplicirate život.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Ako vam u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemate ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristite ga za pripremu cheesecakea.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.