Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Šerbedžija u novom Harryju Potteru

Hrvatski glumac i dalje radi punom parom!

U sklopu "Festivala suvremenog židovskog filma" Rade Šarbedžija održao je novinarsku konferenciju na kojoj je otkrio svoje nove planove u karijeri.

– Zanimljivo je što ću u studenom početi snimati Harryja Pottera, bit će jedna lijepa i zanimljiva uloga, kaže Rade.

Od ostalih novih projekata Šerbedžija je napravio pilot seriju za televizijsku kuću Fox, a uskoro sa svojim teatrom Ulysses putuje za Novi Sad gdje će igrati nekoliko predstava.

Na ovom festivala Šerbedžiju možete vidjeti u filmu "Uspomene jednog bjegunca", koji će biti prikazan i na festivalu židovskog filma u Zagrebu.

– Ovaj film je meni posebno značajan jer je to uloga koju ne dobivam često u svojoj internacionalnoj karijeri. Rijetko se dobiva tako dobra uloga, kaže Rade Šerbedžija.

Film je nadasve dojmljiv i poetičan. Govori o Jakobu Beeru, čovjeku čiji život neprestano opsjedaju traumatična iskustva iz Drugoga svjetskog rata. Kao dijete spasio ga je grčki arheolog, nakon što je Beer ostao siroče u rodnoj Poljskoj. Tijekom života pokušava se nositi s gubicima koje je proživio.

– Za vrijeme snimanja mnogo sam energije posvetio načinu uspostave interakcije s tim djetetom s kojim sam glumio, a morali smo igrati  vrlo teške scene. Nisam ga učio glumi jer nikog se ne može naučiti glumiti već je samo važno pomoći mu da se oslobodi, govori Šerbedžija.

Oscar za najboljeg tatu na svijetu

Na predstavljanju filma prisustvovao je osnivač Festivala, hrvatski Oscarovac, redatelj Branko Lustig. On i Rade su se kao veliki prijatelji izgrlili te je Lustig izrazio svoje divljenje prema Radi kao ocu.

– Dodijelio bih mu Oscara kao najboljem tati na svijetu. Biti na večeri kod Rade je divno iskustvo. Njegova djeca kao i on glume i pjevaju te se osjećate kao u kazalištu, rekao je Lustig na novinarskoj konferenciji.

Hrvati koji su pomogli Židovima


Lustig je pozvao sve one, koji su željni zanimljivog i dobrog filma na ovaj besplatni festival. Osim filma u kojem glumi Šerbedžija, tu su još i filmovi sa Goranom Višnjićem, Žuži Jelinek i mnogim drugima.

– Planiramo održavati ovaj festival dok bude interesa. Još se nisam odlučio ali mislim da bi tema sljedećeg festivala mogli biti Hrvati koji su pomogli Židovima za vrijeme rata, kaže Lustig.

Iako su filmovi prilično tužni, na što se našalio i Lustig rekavši kako svaku večer moraju sušiti tepih od suza koje gledatelji proliju nad filmskim, ali i stvarnim sudbinama židovskih ljudi, isplati ih se pogledati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

U godini kada obilježavamo 25 godina od objavljivanja prvog romana „Harry Potter i kamen mudraca“, Mozaik knjiga najavljuje početak službene pretprodaje.

Celebrity

O američkom snu, rodnom Šibeniku, odgoju djece i planovima za budućnost u ovotjednom podcastu Ane Radišić pričao je najpoznatiji hrvatski glumac s inozemnom karijerom...

Zanimljivosti

Saga o čarobnjaku Harryju Potteru odavno je završila, međutim beskrajna mašta J.K. Rowling pobrinula se da fanovi ne ostanu zakinuti za nove avanture i...

Zanimljivosti

Noć Harryja Pottera, odnosno izvorno Harry Potter Book Night u svijetu se održava od 2014. godine, a u njemu sudjeluju razne knjižare, knjižnice i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.