Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Šerbedžija u novom Harryju Potteru

Hrvatski glumac i dalje radi punom parom!

U sklopu "Festivala suvremenog židovskog filma" Rade Šarbedžija održao je novinarsku konferenciju na kojoj je otkrio svoje nove planove u karijeri.

– Zanimljivo je što ću u studenom početi snimati Harryja Pottera, bit će jedna lijepa i zanimljiva uloga, kaže Rade.

Od ostalih novih projekata Šerbedžija je napravio pilot seriju za televizijsku kuću Fox, a uskoro sa svojim teatrom Ulysses putuje za Novi Sad gdje će igrati nekoliko predstava.

Na ovom festivala Šerbedžiju možete vidjeti u filmu "Uspomene jednog bjegunca", koji će biti prikazan i na festivalu židovskog filma u Zagrebu.

– Ovaj film je meni posebno značajan jer je to uloga koju ne dobivam često u svojoj internacionalnoj karijeri. Rijetko se dobiva tako dobra uloga, kaže Rade Šerbedžija.

Film je nadasve dojmljiv i poetičan. Govori o Jakobu Beeru, čovjeku čiji život neprestano opsjedaju traumatična iskustva iz Drugoga svjetskog rata. Kao dijete spasio ga je grčki arheolog, nakon što je Beer ostao siroče u rodnoj Poljskoj. Tijekom života pokušava se nositi s gubicima koje je proživio.

– Za vrijeme snimanja mnogo sam energije posvetio načinu uspostave interakcije s tim djetetom s kojim sam glumio, a morali smo igrati  vrlo teške scene. Nisam ga učio glumi jer nikog se ne može naučiti glumiti već je samo važno pomoći mu da se oslobodi, govori Šerbedžija.

Oscar za najboljeg tatu na svijetu

Na predstavljanju filma prisustvovao je osnivač Festivala, hrvatski Oscarovac, redatelj Branko Lustig. On i Rade su se kao veliki prijatelji izgrlili te je Lustig izrazio svoje divljenje prema Radi kao ocu.

– Dodijelio bih mu Oscara kao najboljem tati na svijetu. Biti na večeri kod Rade je divno iskustvo. Njegova djeca kao i on glume i pjevaju te se osjećate kao u kazalištu, rekao je Lustig na novinarskoj konferenciji.

Hrvati koji su pomogli Židovima


Lustig je pozvao sve one, koji su željni zanimljivog i dobrog filma na ovaj besplatni festival. Osim filma u kojem glumi Šerbedžija, tu su još i filmovi sa Goranom Višnjićem, Žuži Jelinek i mnogim drugima.

– Planiramo održavati ovaj festival dok bude interesa. Još se nisam odlučio ali mislim da bi tema sljedećeg festivala mogli biti Hrvati koji su pomogli Židovima za vrijeme rata, kaže Lustig.

Iako su filmovi prilično tužni, na što se našalio i Lustig rekavši kako svaku večer moraju sušiti tepih od suza koje gledatelji proliju nad filmskim, ali i stvarnim sudbinama židovskih ljudi, isplati ih se pogledati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Događanja

Ne pamti se kada je neki hrvatski film izazvao ovoliku pozornost javnosti i medija, kao što je film 'General', Antuna Vrdoljaka koji je bio...

Knjige i glazba

Donosimo par činjenica za sve ljubitelje i ljubiteljice Harry Pottera!

Knjige i glazba

Ova posebna verzija teksta koja se koristila na glumačkim probama upoznala je čitatelje širom svijeta s nastavkom putovanja Harryja Pottera i njegovih prijatelja i...

Video box 2

‘Čudesne zvijeri i gdje ih naći’ će se u distribuciji Blitz filma ukinima pojaviti za malo manje od godinu dana

Advertisement