Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
x

Video box 1

Serija Bijela princeza premijerno i ekskluzivno stiže na programu Epic Drama

Bijela princeza, drugi dio trilogije BIJELA KRALJICA, s nagrađivanom glumicom Jodie Comer u glavnoj ulozi.

Philippa Gregory britanska je književnica posvećena povijesnim romanima. Njezino zanimanje za intrigantno razdoblje dinastije Tudor urodilo je nizom izuzetno uspješnih naslova, a mnogi od njih su i ekranizirani.

Bijela princeza, drugi dio trilogije BIJELA KRALJICA, s nagrađivanom glumicom Jodie Comer u glavnoj ulozi. U osam epizoda, ova serija priča je o moći, obitelji, ljubavi i izdaji, koja prati završetak Rata ruža i početak jednog od najdramatičnijih razdoblja britanske povijesti, ispričana s jedinstvenog gledišta žena koje su sudjelovale u bitci za engleski tron.

Jodie Comer, britanska glumica i osvajačica nagrade Emmy, koja je dobila pohvale kritičara iz cijeloga svijeta za ulogu Villanelle u BBC-jevoj dramskoj seriji Ubijanje Eve, predvodi glumačku postavu i tumači glavnu protagonisticu, princezu Elizabetu od Yorka (Lizzie). U Bijeloj princezi, redatelja Jamieja Paynea i scenaristice Emme Frost, glume i Jacob Collins-Levy, poznat po ulogama u serijama Mladi Wallander i Dr. Who, kao kralj Henrik VII., te Michelle Fairley, slavna po ulozi u Igrama prijestolja, koja ovdje tumači ulogu lady Margaret Beaufort.

 

Bijela princeza govori o Engleskoj koju je naizgled ujedinio brak princeze Elizabete od Yorka i kralja Henrika VII., no oni su duboko osobno i politički podijeljeni, a taj jaz prijeti ponovnoj podjeli kraljevstva. Engleska je u nestabilnoj situaciji dok se pobjednik u Bitci kod Boswortha, Henrik Tudor, priprema uspeti na tron. Lizzie i njezina obitelj, pristaše bivšeg kralja, nalaze se u velikoj opasnosti. Lizzie mora ispuniti svoje obećanje da će se udati za kralja i tako zaraćenoj naciji donijeti mir. Međutim, kruže glasine da je Lizziein davno izgubljeni brat princ Richard živ i da planira preuzeti tron – što Lizzie prisiljava na nemoguć izbor između svojeg novog supruga iz redova dinastije Tudor i dječaka koji bi mogao biti njezin krvni rođak i legitimni kralj iz obitelji York.

 

 

U ovoj dojmljivoj seriji uloge tumače i Essie Davis (kraljica udova Elizabeth Woodville), Vincent Regan (Jasper Tudor), Joanne Whalley (vojvotkinja od Burgundije), Suki Waterhouse (Cecily od Yorka), Rebecca Benson (Margaret Plantagenet, zvana Maggie), Patrick Gibson („Dječak“, odnosno princ Richard, odnosno Perkin Warbeck), Rhys Connah (Edward Plantagenet, zvani Teddy, grof od Warwicka) i Kenneth Cranham (biskup Morton).

Bijela princeza, osmodijelna serija i dojmljiva drama o kraljevskoj obitelji, premijerno stiže ekskluzivno na program Epic Drama diljem središnje i istočne Europe 26. svibnja, srijedom u 21:00 sat (21:30 u Poljskoj).

Kasnije ove godine na isti program stiže i treći i posljednji nastavak trilogije, serija Španjolska princeza.

Pročitajte još

Video box 1

Iako na prvi pogled “Free Guy” djeluje kao još jedan film koji propagira nasilje, začudo radi se o potpuno suprotnome!

Video box 2

Radnja ove višeslojne epske sage smještena je u Englesku 15. stoljeća, snimljena je na lokacijama u Belgiji, dok je scenarij napisan na temelju niza...

Kultura

Osvoji dojmljivi povjesni roman koji obiluje strašću i legendama. 

Advertisement