Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Šetnja carskom dvoranom

Novi postav u bečkom Prirodoslovnom muzeju.

Bečki je prirodoslovni muzej 10. kolovoza ove godine proslavio 120 godina postojanja, prilikom čega je posjetiteljima bila predstavljena novouređena carska dvorana s novim stalnim postavom.

Riječ je o danas najvećem muzeju te vrste u Austriji koji se osim muzejskom djelatnošću bavi i znanstveno-istraživačkim radom. Spektar istraživačkih aktivnosti znanstvenog odjela muzeja seže od antropologije i zoologije, preko botanike sve do geologije i paleontologije.

U 39 izložbenih dvorana


Od ukupno 39 izložbenih dvorana muzeja prva je završena upravo dvorana VI, tj. takozvana carska dvorana koja je već prilikom otvorenja bila posvećena Zemlji te je sadržavala dio paleontološko-geološke zbirke muzeja.

No, posjetitelje ne očekuje samo novouređena izložbena dvorana, već i posve novi, modernizirani izložbeni koncept. Kao i u drugim dvoranama muzeja i ovdje je posebna pažnja posvećena održavanju povijesnog ambijenta te njegovom harmoničnom spoju sa suvremenim tehničkim dostignućima.

Tema nove carske dvorane je “Gaia-sfera –Zemlja kao sustav”.

Putovanje kapi vode


Potpuno obnovljeni izložbeni prostor iznenađuje svojim interaktivnim postajama i animacijama, kao što je npr. vizualizacija početka vremena ili 2000 godina dugog putovanja jedne kapi vode kroz oceane. Zanimljiva je i vulkanska pumpa koja posjetiteljima omogućuje da sami dovedu vulkan do eksplozije te maketa zemlje promjera dva metra koja posjetiteljima omogućuje promatranje zemlje “iz svemira”. Program koji se temelji na satelitskim snimkama NASE prikazuje rotirajuću zemlju u svim njezinim fasetama.

Bečki će Prirodoslovni muzej s ovim novitetima zasigurno i iduće godine ostati jedna od najpopularnijih bečkih znamenitosti. Ove se godine na listi najpopularnijih znamenitosti nalazi na desetom mjestu.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Tema ovogodišnjeg Festivala je „Dobro uvijek pobjeđuje“ baš kao i u nekim od najljepših hrvatskih i svjetskih bajki, slavimo pobjedu dobra, s nadom da...

Zanimljivosti

Program Royal Opera House kojeg ćete gledati u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu te u CineStar kinima diljem Hrvatske, predstavit će iznimne balete i...

Putovanja

Hunan, provincija na jugoistoku središnje Kine, sa svojih 210.800 km2 deseta je provincija po veličini u Kini.

Drama Queen

Pale nije sam na svijetu. Vjerojatno nikada ni neće biti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.