Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Shopping u New Yorku

Zbog velikog pada dolara New York je postao je idealna shopping destinacija, prihvatljiva i hrvatskim građanima.

Osnovali su ga doseljenici iz Nizozemske 1620. godine i nazvali ga New Amsterdam, a 44 godine kasnije preuzimaju ga Britanci i mijenjaju mu naziv. Danas, je s osam milijuna stanovnika najveći grad Sjedinjenih Američkih Država. Središte života je i dalje na Manhattanu, no razvijaju se i drugi kvartovi poput Bronxa, Brooklyna ili Staten Islanda.

Empire State Building, Kip slobode, Ellis Island, Rockeffeler centar, Central Park, Guggenheim muzej, Muzej moderne umjetnosti, Time Square – dio su turističke ponude grada, kojeg možete pročešljati i uz pomoć taksija ili autobusa.

Rezervacija smještaja nekoliko mjeseci unaprijed

U New Yorku se svaki dan otvara neki novi restoran ili klub, a ako niste upoznati s ponudom najjednostavnije slijedite one koji čekaju u redu za objed. Kvalitetnu i cijenom pristupačnu hranu nije baš lako pronaći, no ručati se može za 30-tak dolara (160 kuna) u popularnoj Kineskoj četvrti.

Klub Pegu (77 W Houston St.) najnovija je hot spot destinacija u umjetničkoj četvrti Soho, a pokušajte ugrabiti i stol u korejskom restoranu Song 7.2. (117th Second Avenue).

Pronaći dobar smještaj u New Yorku jednako je kaotično i za turiste i stanovnike. Prihvatljive cijene soba rezerviraju se i nekoliko mjeseci unaprijed, a ako želite spavati na Manhattanu računajte na najmanje 50 dolara dnevno (270 kuna), uz iznimku za božićne i novogodišnje praznike kada se udvostručuju. Preporučamo hotel Time Square New York (59 West 46th Street) u srcu grada po cijeni od 107 dolara (572 kune) za noćenje.

Isplati se ranije ustati

Omiljena shopping destinacija trgovina je donjeg rublja Victoria Secret no izbor je mnogo veći online, a tu su modni brandovi Gap, Calvin Klein, Donna Karan, Banana Republic, Abercrombie & Fitch, Jimmy Choo. Previše mogućnosti za potrošiti teškom mukom zarađen novac. No, isplati se jer je odjeća iznimno kvalitetna i jeftina.

U većini trgovina u prvih sat vremena traje sniženje određenih proizvoda. To se posebno odnosi na veće lance odjeće poput Gapa, a majice i puloveri znaju biti sniženi i do 80 posto. Isplati se ustati ranije i čekati u redu za traperice od 9.99 dolara (53 kune).

Taksi ili željeznica?

Taksiji su jeftini ali isključivo na otoku, odnosno Manhattanu. Ne nasjedajte na trikove prijevoznika u zračnoj luci, najčešće ne voze dalje nego do središta grada, pa ćete cijenu vožnje do hotela u Downtownu platiti i 75 dolara (400 kuna). Zahtjevajte dogovor s vozačem na licu mjesta ili se odlučite na mnogo jeftiniju željeznicu.

U želji da ne izgube niti jedan dan u gradu, turisti najčešće dan prije putovanja zamijene noć za dan. Možda se nećete tako brzo progamirati u američko vrijeme, ali u svakom slučaju računajte na jedan dan odmaranja i ležanja u krevetu. Sat u New Yorku vratite šest sati unatrag!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Od pametnih gradova u nastajanju do džungli koje su predložak za održivi turizam u prirodi uz biljni i životinjski svijet, mnogo je odredišta diljem...

Putovanja

Nakon što je 2021. godine na ulazu u Park prirode Papuk u Velikoj otvoren Aquapark Shhhuma, Zlatna Slavonija dobila je najmoderniji vodeni svijet, pa...

Financije

RBA je, u suradnji sa splitskom umjetnicom Tisjom Kljaković Braić i agencijom Imago Ogilvy, osmislila i izdala knjižicu Financijska početnica: Od plaće do plaće,...

Putovanja

Jedan od naših najpoznatijih influencera, Davor Gerbus nedavno se vratio s Balija, otoka bogova. Kakvi su dojmovi, zašto se opet vratio na Bali, pročitajte...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.