Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Sigurni koraci Dajane Mar

Singl "Lažna sreća" tjednima se vrti na ljestvicama radijskih postaja.

Dajana Mar predstavila se široj javnosti pjesmom „Nitko ne zna“ na prošlogodišnjem Hrvatskom radijskom festivalu. Nedugo poslije nagrađena je i za najbolju vokalnu interpretaciju za pjesmu „Čuvaj me“ na Međimurskom festivalu. Izdala je nekoliko singlova, a snimljena su i dva videospota, za pjesme „Kao jedno tijelo svemira“ i „Nitko ne zna“.

Nedavno je Dajana izdala novi singl „Lažna sreća“. Na top-ljestvicama radijskih postaja vrti se već nekoliko mjeseci. Je li to dovoljno da bi doprla do šire glazbene publike, pitanje je kojim smo započeli kraći razgovor…

– Mjerom ispravnog publiciteta smatram upravo eter, jer za pjesmu je najbitnije da zaživi i dopre do ljudi, a „Lažna sreća“ to je lako uspjela, i to mi je najbitnije.

Iako se na početku karijere, a to je bilo prije samo nekoliko godina, činilo da ćete se razvijati kao džez- pjevačica, mnogi su se iznenadili kada ste se počeli više okretati pop-glazbi?

– Bliskost prema džezu razvila sam godinama radeći na vokalnoj tehnici uz prof. Mirelu Brnetić, koja mi je otkrila svijet džeza i zarazila me pravom glazbom za moj senzibilitet. No džez zasigurno nije autohton ni blizak našim području kada je riječ o snimanju albuma na hrvatskom jeziku, za hrvatsko tržište i našu publiku. Pronašla sam ugodan pop-zvuk u kojem se mogu osjetiti mnogi elementi, pa i ambijentalna glazba na kojoj sam se izgrađivala kao pjevačica. Bitno mi je osjetiti pjesmu, dati sebe, postići emociju, bez obzira na to kojim se stilom pjesma nazivala. Još rado na nastupima izvodim i džez-standarde u raznim obradama, to je neodvojiv dio mene i uvijek ću se rado vraćati džezu, a i nastojati ga odjenuti u  pop-ruho, u kojem se zapravo najbolje osjećam.

Vjerna sebi

Izdali ste nekoliko singlova, a što je s albumom?

– Na putu sam do albuma prvijenca odlučila sam ići polaganim ali sigurnim koracima, ostajući vjerna sebi i glazbi, puštajući da polako moja glazba pronađe svoj put. To je način kojim se rjeđe ide, ali vrijedan je putovanja. Nadam se da će u konačnici na njemu biti pjesme koje će me predstaviti u svjetlu onoga što jesam. Jedini „plan“ koji mogu imati jest biti autentična i ostati svoja, jer publika osjeća i prepoznaje jedino pravu istinsku energiju i autentičnu, iskrenu glazbu i emociju, pa mi to može biti jedina misao vodilja da istaknem svoje kvalitete i različitost, što publika već kod mene prepoznaje.

Što vam je prioritet u životu?

– Prioritet su mi moji najbliži, moja obitelj, koja je trajno uporište i izvor koji me osnažuje i usrećuje. Te uspomene gradim i čuvam kao najvažnije.

Senzibilna u svakom slučaju


Kada biste morali izdvojiti svojih pet najboljih i pet najlošijih osobina, što bi to bilo?

– Mojih su pet najlošijih osobina senzibilnost, eksplozivnost, pretjerana brižljivost, prelako se vežem za ljude i ne znam primiti kompliment. A pozitivnih pet mogle bi biti pravednost, marljivost, dobrota, humanost i opet senzibilnost.

Planovi?

– Dosad me život naučio da postoji jedino ovaj trenutak sada. Sve što može u meni postojati jest namjera, volja i potreba da se bavim i dalje glazbom jer je ona neodvojiv dio mene. U bliskoj budućnosti sve usmjeravam prema završetku albuma i njegovom predstavljanju. Sam proces stvaranja iznimno me veseli pa ću nastojati i sama se razvijati dalje kao autorica, ali i ostvarivati iznimne glazbene suradnje. U tom pogledu želim ostvariti i kvalitetan duet, a izazov bi mi bio i okupiti vlastiti bend. Bilo bi lijepo imati i takvu podršku na tom putu.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Biste li kupili ulaznicu za tajanstveni koncert kojemu znate datum i vrijeme, no ne znate tko nastupa i gdje?

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.