Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Širok spektar primjene sode bikarbone

15 praktičnih savjeta za čišći dom.

Natrijev hidrogenkarbonat, poznatiji pod nazivom soda bikarbona, u domaćinstvu ima podužu listu moguće primjene. Uistinu nema potrebe za bacanjem novaca na razno razne kemikalije koje svakodnevno koristimo u kući. Kupnjom istih povećavate troškove, ali i količinu onečišćenja okoliša.Isprobajte naše savjete i sami se uvjerite koliko koristi možete imati od ovog bijelog praha:

1. Za početak korisno je znati kako manje požare u kuhinji možete ugasiti s par žlica ovog praha.
2. Prilikom čišćenja i pranja plastičnih posuda koristite se s otopinom sode bikarbone i time ćete si osigurati čisto posuđe bez mrlja od kamenca i neugodnih mirisa koji se tijekom vremena nakupe.
3. Ostatke zagorene hrane u loncima lako ćete odstraniti otopinom sode a da pritom ne izgrebete površinu.
4. Iz odvoda u sudoperu i umivaoniku lako ćete ukloniti neugodne mirise ako saspete 4 velike žlice praha sode i zalijte s vrelom vodom.
5. WC školjku, kupaonu i plastičnu zavjesu od tuš kabine održavajte čistima uz pomoć vlažne krpe na koju ste nanijeli malo sode bikarbone.6. Neugodni mirisi iz kante za smeće lako mogu postati prošlost samo ako prije stavljanja vrećice naspete malo praha u nantu.
7. Slično pravilo vrijedi i za hladnjak i zamrzivač u koje je dovoljno staviti manju posudicu sa sodom bikarbonom i s vremena na vrijeme sadržaj promiješati kako bi ravnomjerno upio neugodan miris.
8. Bočice za bebe bilo da su plastične ili staklene nemojte čistiti agresivnim kemijskim sredstvima već to napravite otopinom sode i vode.
9. Mrlje na odjeći od ulja i masti lako ćete ukloniti pastom koju lako napravite miješanjem vode i sode i bikarbone.
10. Kako bi spriječili nakupljanje kamenca i mirisa hrane u perilici suđa, jednom u nekoliko mjeseci u spremnik za prašak nadodajte sode bikarbone u perilicu bez suđa i pustite da odradi jedan ciklus pranja.11. U bubanj mašine za pranje robe stavite jednu žlicu sode bikarbone da bi roba bila mirišljavija i mekša.
12. Neugodan miris iz obuće lako možete ukloniti posipanjem manje količine sode bikarbone u istu.
13. Kromirane površine, srebrni nakit i mramor zablistati će ako ih ispolirate pastom napravljenom od vode i sode bikarbone.
14. Neugodne i intenzivne mirise hrane koji vam ostaju na rukama prilikom kuhanja lako možete odstraniti utrljavanjem manje količine ovog praha na ruke.
15. Voće i povrće operite u blagoj otopini sode u vodi kako bi uklonili nakupljene nečistoće i pesticide na njihovoj kori.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Ako vas ne zadovoljava napredak dijete, vrijeme je da napravite neke promjene koje proces mogu ubrzati.

Gastronomija

Zdrava prehrana je ona prehrana koja kontrolira unos energije, pruža optimalne količine hranjivih tvari te, između ostaloga, ima ogroman utjecaj na naš izgled, samopouzdanje...

Savjeti i preporuke

3 savjeta za istinsku ljepotu lica.

Gastronomija

Ostaci hrane od jučerašnjeg obroka, višak hrane koji niste uspjeli pojesti u restoranu ili višak namirnica od kada ste spravljali ručak sutradan mogu s...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.