Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Širok spektar primjene sode bikarbone

15 praktičnih savjeta za čišći dom.

Natrijev hidrogenkarbonat, poznatiji pod nazivom soda bikarbona, u domaćinstvu ima podužu listu moguće primjene. Uistinu nema potrebe za bacanjem novaca na razno razne kemikalije koje svakodnevno koristimo u kući. Kupnjom istih povećavate troškove, ali i količinu onečišćenja okoliša.Isprobajte naše savjete i sami se uvjerite koliko koristi možete imati od ovog bijelog praha:

1. Za početak korisno je znati kako manje požare u kuhinji možete ugasiti s par žlica ovog praha.
2. Prilikom čišćenja i pranja plastičnih posuda koristite se s otopinom sode bikarbone i time ćete si osigurati čisto posuđe bez mrlja od kamenca i neugodnih mirisa koji se tijekom vremena nakupe.
3. Ostatke zagorene hrane u loncima lako ćete odstraniti otopinom sode a da pritom ne izgrebete površinu.
4. Iz odvoda u sudoperu i umivaoniku lako ćete ukloniti neugodne mirise ako saspete 4 velike žlice praha sode i zalijte s vrelom vodom.
5. WC školjku, kupaonu i plastičnu zavjesu od tuš kabine održavajte čistima uz pomoć vlažne krpe na koju ste nanijeli malo sode bikarbone.6. Neugodni mirisi iz kante za smeće lako mogu postati prošlost samo ako prije stavljanja vrećice naspete malo praha u nantu.
7. Slično pravilo vrijedi i za hladnjak i zamrzivač u koje je dovoljno staviti manju posudicu sa sodom bikarbonom i s vremena na vrijeme sadržaj promiješati kako bi ravnomjerno upio neugodan miris.
8. Bočice za bebe bilo da su plastične ili staklene nemojte čistiti agresivnim kemijskim sredstvima već to napravite otopinom sode i vode.
9. Mrlje na odjeći od ulja i masti lako ćete ukloniti pastom koju lako napravite miješanjem vode i sode i bikarbone.
10. Kako bi spriječili nakupljanje kamenca i mirisa hrane u perilici suđa, jednom u nekoliko mjeseci u spremnik za prašak nadodajte sode bikarbone u perilicu bez suđa i pustite da odradi jedan ciklus pranja.11. U bubanj mašine za pranje robe stavite jednu žlicu sode bikarbone da bi roba bila mirišljavija i mekša.
12. Neugodan miris iz obuće lako možete ukloniti posipanjem manje količine sode bikarbone u istu.
13. Kromirane površine, srebrni nakit i mramor zablistati će ako ih ispolirate pastom napravljenom od vode i sode bikarbone.
14. Neugodne i intenzivne mirise hrane koji vam ostaju na rukama prilikom kuhanja lako možete odstraniti utrljavanjem manje količine ovog praha na ruke.
15. Voće i povrće operite u blagoj otopini sode u vodi kako bi uklonili nakupljene nečistoće i pesticide na njihovoj kori.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Horoskop

Svi znamo da bismo trebali paziti na namirnice koje unosimo u organizam, a razumijevanje svojih slabosti može doprinijeti cjelokupnom shvaćanju koncepta zdrave prehrane.

Gastronomija

Naime, gotovo dvije godine od otvorenja,  popularni zagrebački sushi street food mijenja ime u SoHo sushi rolls & poké bowls, čime ujedno najavljuje i...

Zanimljivosti

Događaj je posvećen korisnicima Grunteka kao zahvala na podršci i prepoznavanju samog projekta.

Moj dom

Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Advertisement