Brza torta od sira koju nije potrebno peći, i za koju nije potrebno previše slastičarskog umijeća.
Namirnice
- 160 grama Koestlin Breakfast Choco keksa
- 100 grama maslaca
- 250 grama President krem sira
- 120 grama Kviki ChocoLOLss (pola kokos, pola malina okusa)
- 200 grama biljnog vrhnja za šlag
- 50 grama šećera u prahu
- 5 kapi ekstrakta vanilije
- 100 grama Milka mini eggs
Upute
Kekse usitnite uz pomoć električne sjeckalice ili ručno zdrobite u mrvice. Prelijte ih prethodno zagrijanim maslom. Pomiješajte kekse i maslac te ih istresite u manji kalup za torte. Rasporedite smjesu po cijelom dnu te je ravnomjerno utisnite u dno.
Za podlogu možete koristiti bilo koji suhi keks. Za neke će vam trebati samo malo više ili manje maslaca. A o količini maslaca ovisi i koliko će vam podloga biti prhka. Ako poslužujete tortu od sira u čaše, predlažem da smanjite količinu maslaca kako bi podloga bila više prhka.
U dubokoj posudi za miksanje pomoćnu ručnog miksera pomiješajte krem sir, slatko vrhnje za šlag, rukom izdrobljene Kviki kuglice, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miješajte sve sastojke dok se ne sjedine u jednoličnu kremastu smjesu. Ako umjesto biljnog vrhnja za šlag koristite životinjsko trebat će dodati dodatnu količinu šećera u recept kako životinjska vrhnja nisu u pravilu zaslađena.
Istresite dobivenu smjesu u kalup za torte preko podloge od keksa. Malo je utisnite, poravnajte i stavite hladiti barem na 1-2 sata prije posluživanja.
Kada je sirova torta od sira očvrsnula izvadite je oprezno iz kalupa za torte i ukrasite Milka mini eggs čokoladicama.
Tortu poslužite odmah. U slast!
Za ovaj recept korišten je manji kalup za torte promjera 17 cm.
