Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Sirova torta od sira

Brza torta od sira koju nije potrebno peći, i za koju nije potrebno previše slastičarskog umijeća.

Brza torta od sira koju nije potrebno peći, i za koju nije potrebno previše slastičarskog umijeća.

Namirnice

  • 160 grama Koestlin Breakfast Choco keksa
  • 100 grama maslaca
  • 250 grama President krem sira
  • 120 grama Kviki ChocoLOLss (pola kokos, pola malina okusa)
  • 200 grama biljnog vrhnja za šlag
  • 50 grama šećera u prahu
  • 5 kapi ekstrakta vanilije
  • 100 grama Milka mini eggs

Upute

Kekse usitnite uz pomoć električne sjeckalice ili ručno zdrobite u mrvice. Prelijte ih prethodno zagrijanim maslom. Pomiješajte kekse i maslac te ih istresite u manji kalup za torte. Rasporedite smjesu po cijelom dnu te je ravnomjerno utisnite u dno.

Za podlogu možete koristiti bilo koji suhi keks. Za neke će vam trebati samo malo više ili manje maslaca. A o količini maslaca ovisi i koliko će vam podloga biti prhka. Ako poslužujete tortu od sira u čaše, predlažem da smanjite količinu maslaca kako bi podloga bila više prhka.

U dubokoj posudi za miksanje pomoćnu ručnog miksera pomiješajte krem sir, slatko vrhnje za šlag, rukom izdrobljene Kviki kuglice, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miješajte sve sastojke dok se ne sjedine u jednoličnu kremastu smjesu. Ako umjesto biljnog vrhnja za šlag koristite životinjsko trebat će dodati dodatnu količinu šećera u recept kako životinjska vrhnja nisu u pravilu zaslađena.

Istresite dobivenu smjesu u kalup za torte preko podloge od keksa. Malo je utisnite, poravnajte i stavite hladiti barem na 1-2 sata prije posluživanja.

Kada je sirova torta od sira očvrsnula izvadite je oprezno iz kalupa za torte i ukrasite Milka mini eggs čokoladicama.

Tortu poslužite odmah. U slast!

Za ovaj recept korišten je manji kalup za torte promjera 17 cm.

Blog “Darkova Web Kuharica” 

 

Više

Gastronomija

Plodovi maline izvanredno su ukusni i zdravi, ali ljekovitost listova mnogo je veća od plodova.

Gastronomija

Lagano, kremasto i prozračno! Isprobajte recept za neodoljiv Cheesecake s limunom!

Gastronomija

Malina se odlično slaže s čokoladom ili laganim sirnim desertima. Idealna je za sladolede i sorbete, a nerijetko je možete susresti i u slanim...

Gastronomija

Cheesecake od bundeve spaja tradicionalne i moderne slastice, no na kraju će se svatko složiti da je ova torta za prste polizati.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.