Jabuke su ubrane, buče su zrele, voda za čaj je zavrila – jedino što nedostaje je slatki jesenski zalogaj. Ove sirove jesenske okruglice jednostavne su i brze za spraviti, a još brže nestaju s tanjura.
Autor: Vinka Tresić – Veganica.hr
- Porcija: 4 osoba
- Priprema: 15 minuta
- Kuhanje: 5 minuta
- Spremno za: 20 minuta
- Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
- Vrsta obroka: deserti
- Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, sirova prehrana, vegansko, vegetarijansko
Trebat ćete:
KORA:
- 15 suhih datulja
- 1 manja jabuka
- 2 žlice pirea od buče
- 250 mL Letifico lješnjakovog brašna
- 2 žlice mljevenog rogača
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 žlica naribane korice naranče
- 1 žlica začina za medenjake
- 2 žlice biljnog mlijeka
- 2 žlice bijelih chia sjemenkiza dekoraciju: žlica lješnjakovog brašna i žlica mljevenog rogača
Kad imate sve, onda:
- Pripremite sve sastojke, jabuku narežite na sitne kockice i naribajte koricu naranče.
- U blender prvo stavite datulje, jabuku, pire od buče i biljno mlijeko.
- Blendajte na visokoj brzini oko 2 minute.
- Nakon toga počnite dodavati ostale sastojke (Letifico lješnjakovo brašno, rogač, javorov sirup, koricu naranče, začin za medenjake i chia sjemenke).
- Blendajte sve skupa još 2 minute.
- Trebali bi dobiti smjesu koju možete lako oblikovati, ali da se ne lijepi po prstima.
- Oblikujte rukama kuglice i uvaljajte u smjesu Letifico lješnjakovog brašna i rogača.
- Od ove smjese možete dobiti oko 15 kuglica.
- Servirajte odmah ili stavite u hladnjak.
- Kuglice mogu biti u hladnjaku tjedan dana.