Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Skopje jamči zabavu

Iako možda nije uvijek prvi izbor, Skopje će oduševiti izvrsnom klimom, odličnom hranom i srdačnim ljudima.

Zabava je zajamčena uzme li se u obzir kako je u gradu smješteno najveće romsko naselje u Europi Šuto Orizari, odakle je karijeru počela i kraljica Roma Esma Redžepova.

Po freskama iz 12. stoljeća najpoznatija je Bizantska crkva i Crkva Svetog Spasa, a turistička atrakcija je i Kameni most sagrađen u 15. stoljeću. Iznad grada podignuta je tvrđava Kale, koja je predložena za listu UNESCO-a.

Brojna mjesta za izlazak

Restoran Balkanika (Bulevar Oktomvriske Revolucije) nudi domaće specijalitete i predivne juhe i variva uz nezaobilazni gravče na tavče. Posebnom ugođaju pridonosi živa romska glazba što odzvanja do dugo u noć. Mjesta za izlazak ima više nego dovoljno, Makedonci se vole zabavljati, a Restoran Uranija (Gradski park) okružen zelenilom i šumom te plesnom dvoranom nudi i gostovanja popularnih makedonskih pjevača.

Nedavno obnovljen Best Western Hotel Turist (Ulica Đure Strugara 11) dobar je izbor s umjerenim cijenama noćenja, a pristojne sobe mogu se pronaći i u Aleksandar Palaceu (Bulevar 8. Septembra).

Nakit za 20 eura

City Shopping Centar (Kej 13 Noemvri) jedan je od najposjećenijih u gradu, a predivan nakit može se pronaći već za 20 eura na gradskoj Čaršiji. Na makedonskom trgu nalazi se i antikvarijat Pir-V, gdje je ponuda starih knjiga, nakita i sitnica za kuću.

Dobro je posjetiti legendarnu Šutku, romsku četvrt gdje je najbolje doći u društvu lokalnih ljudi. Iako je relativno sigurna, potpuno je kaotična pa se vrlo lako posjetitelj možete izgubiti.

Taksije ispred zračne luke treba izbjegavati. Dovoljno je prošetati do turističkog ureda u zgradi i zatražiti gradski taksi koji je jeftiniji i do četiri puta.

Više informacija o gradskim znamenitostima i događanjima na www.vmacedonia.com, www.skopjeonline.com, www.skopjejazzfest.com.mk.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Neki ga zovu i balkanskim Berlinom, jer je atmosfera na svakom koraku inspirativna, a energija koju ovdje osjećate gotovo zarazna

Putovanja

Radnja druge sezone premjestila se s Havaja na sjeveroistočnu obalu Sicilije, a objavljeno je da će se treća sezona, za koju postoje velika očekivanja,...

Putovanja

Putovanja su nova iskustva koja nas čine cjelovitima jer se hranimo pozitivnim emocijama.

Putovanja

Provela sam tri dana i dvije noći u stogodišnjoj stanciji Sparagna, učeći kako napraviti domaće njoke i istarsku maneštru od bobići dok osluškujem tišinu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.