Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Slatke košarice s jagodama

Uz detaljne upute trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar napravite svoje slatke košarice s jagodama

Recept će lako pročitati već i prvašići koji ovih dana školske klupe mijenjaju ljetnim odmorom. Zvijezda margarin, svježe jagode, šećer, brašno, jaja…

No, svatko tko se okušao u pripravi kolača, pogotovo oni koju su prvi put odlučili brašnom zaprljati ruke, brzo su shvatili da nije dovoljno recept znati pročitati. Ima nešto i u trikovima.

Uz detaljne upute trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar napravite svoje slatke košarice s jagodama.

Tijesto:

  • Zvijezda stolni       30 dag
  • Šećer u prahu        15 dag
  • Vanilin šećer          1 kom
  • Jaja                          2 kom
  • Limun korica          2 dag
  • Kiselo vrhnje          2 dag
  • Brašno oštro          30 dag
  • Brašno glatko        15 dag

Od svih sastojaka umijesimo prhko tijesto i ostavimo u hladnjaku 30 minuta.  Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljamo na debljinu od 4 mm te utisnemo u kalupe za košarice. Košarice pečemo 8 minuta na 170ᵒ C. Pečene košarice odvojimo od kalupa, ohladimo te napunimo kremom.

Krema:

  • Pire od jagoda (kuhane i propasirane)     3 dcl
  • Šećer kristal                                                   20 dag
  • Žumanjci                                                        6 kom
  • Zvijezda margarin s vanilijom                    19 dag
  • Želatina                                                          1,5 g

Pomiješamo pire od jagoda, šećer i žumanjke te kuhamo na pari dok smjesa ne postane gusta. Maknemo s vatre i umiješamo želatinu koju smo prethodno namočili u hladnu vodu. Dobro sve izmiješamo da se želatina rastopi, a zatim lagano umiješamo kockicu po kockicu margarina. Tako pripremljenu kremu odmah ulijemo u košarice i hladimo 1-2 sata u hladnjaku. Završimo ih po želji tučenim slatkim vrhnjem te dekoriramo svježim jagodama.

 

Ne propustite

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Gastronomija

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.