Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Slika žene u medijima

Mediji i oglašivačka industrija desetljećima provode diktat ljepote.

Ženama nameću nerealne ideale ljepote. Savršeno lijepa žena i njeni fizički atributi kao što su grudi ili stražnjica nemilosrdno se koriste u oglašivačkoj industriji kao "meso" za prodaju gotovo svakog proizvoda.

Krilatica "sex sells" obilno se primjenjuje pri stvaranju oglasa a glavnu ulogu u takvom pristupu nerijetko ima – savršeno oblikovana žena. Naravno, takve žene ne hodaju ulicama.

Takve žene nisu ničije susjede, nisu ničije kolegice, nisu ničije sestre. To su pretjeralno idealizirane i stilizirane slike žena koje se koriste u oglašivačkoj industriji kao oružje za što bolju prodaju određenog proizvoda ili usluga.

A šta je sa stvarnom slikom žene? Nadmoćna prisutnost imidža pretjerano mršave žene upućuje da su tijela normalnih žena u medijiima postala nevidljiva..

Dr. Jean Kilbourne medijska je aktivistica internacionalno poznata po svom radu upravo na ovom području. Vrsni i renomirani predavač, autor nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova koji su nastali kao logičan nastavak njezinih predavanja (Killing Us Softly: Advertising’s Image of Women, Still Killing Us Softly, Killing Us Softly 3), a isječak iz filma Killing Us Softly 3 pogledajte ovdje.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

A-DERMA nudi rješenja za različite tipove fragilnosti kože (patološka i nepatološka stanja) za cijelu obitelj.

Savjeti i preporuke

Bilo da ste sretnica koja nema problema s kožom ili muku mučite s brojnim nesavršenostima, miteserima, aknama ili crvenilom kože – obavezno je slijediti...

Beauty report

Opadanje kose estetski je problem s kojim se podjednako suočavaju i žene i muškarci, a čimbenici mogu biti vanjski i unutarnji.

Darivanje

Iznimno meka formula lako klizi po usnama otpuštajući duboko pigmentirane i čiste boje koja vaše usne stavlja u prvi plan!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.