Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Slobodni od odjeće i briga

Druženje bez odjeće razvija samopoštovanje i nesputanost.

Naturizam je način življenja u skladu s prirodom, druženje bez odjeće uz razvijanje samopoštovanja i uvažavanja drugih te pažnja prema okolišu. Skidanjem odjeće, naturisti simbolično skidaju probleme svoje svakodnevice, a karakterizira ih ljubav prema prirodi i sklonost prema sportu i aktivnostima u prirodi.

Ovaj pokret ima i svoju povijest – već sedam desetljeća Hrvatska je uz Francusku i Veliku Britaniju najpoznatije naturističko odredište u europi. Priča kaže da je još 1936. godine britanski kralj Edward VIII zajedno sa svojom odabranicom Wallis Simpson posjetio otok Rab. Slavni se kraljevski par potpuno razodjenuo na kupanju na rapskom poluotoku Frkanju, za što su dobili i posebno odobrenje gradskih vlasti. Zbog toga se i danas spomenuto mjesto naziva „Engleskom plažom“.1949. godine Peter Joschy, predsjednik naturističkog društva «W FKK» iz Beča osniva naturističku koloniju i za svoje društvo zakupljuje 50 kreveta na otoku Rabu. Bila je to prva poslijeratna naturistička autobusna linija Beč – Rab. Od tada niču prve naturističke plaže duž Jadrana, na otocima Pagu, Malom Lošinju, Orjuli i Rovinju.

Portal kao put u neopterećeno ljetovanje

U svrhu što bolje promocije ovakvog načina turizma u kojem smo jedna od vodećih zemalja pokrenut je novi portal "Naturizam na Jadranu". Na stranicama www.naturism-adriatic.com predstavljaju se domaće turističke destinacije i objekti na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom te slovenskom jeziku. Potreba za središnjim mjestom informiranja o toj grani turizma svakako je jasna, a sada i izražena portalom koji objedinjuje važnije podatke na jednom mjestu.

Projekt su do sada podržali turistička grupacija Valamar i kamping portal "Kampiranje na Jadranu" (www.camping-adriatic.com) promovirajući svoje turističke kapacitete.

Prepoznati isplativu nišu u turizmu sve je teže, pogotovo u ovoj godini. Podaci za ovu sezonu tri posto su slabiji nego lani, i svi projekti koji mogu napuniti kampove i hotele, a tako i državnu kasicu, dobrodošli su!

(www.profitiraj.hr)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Ovogodišnje izdanje WTA Makarska Open hosted by Valamar, najjači je turnir na svijetu u WTA125 kategoriji.

Istaknuto

Provjerite koje smo vam prekrasne plaže izdvojili!

Trendovi

Danas, nekoliko desetljeća nakon, najlonke su postale dio kulture odijevanja te su i dalje neizostavan predmet svake ženske garderobe

Lifestyle

Biser hrvatske turističke ponude

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.