Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Šminkanje za svaku ženu

Knjiga Lice u ogledalu Marije Koprtle otkriva tajne make-upa.

"Lice u ogledalu", autorice Marije Koprtle, prva je knjiga o make-upu u Hrvatskoj. Riječ je o cijelom jednom vizualnom projektu u koji je uključena knjiga, izložba fotografija i umjetnički film na tu temu koji smo mogli vidjeti sredinom studenog u zagrebačkoj Galeriji Stančić na službenom otvaranju vrata dizajnersko-strukovne manifestacije međunarodnog karaktera 3. Modni ormar.

– Jako sam zadovoljna cijelim projektom. Iza mene su dvije godine rada da bi sve bilo kako sam zamislila,- rekla je za She.hr autorica knjige

Šminkanjem se bavi od 2000. godine kada je završila make-up na Školi za modno oblikovanje i kostimografiju Profokus. Vještina kojoj su je učili profesori ne bi pala na plodno tlo da Mare, kako ju od milja zovu, nije izuzetan talent za šminku. I to ne samo za beauty make-up, nego i za scensku šminku svih vrsta.

Model: Martina ZetaićHobi i profesija?

– Dobre ideje dolaze spontano, pa tako i ova! Profesija mi je šminkanje, hobi mi je fotografija i već godinama pišem tekstove o make-upu za različite kozmetičke linije i uopće savjete i stručne tekstove o make-upu za razne novine, magazine, web portale. Čitajući moj tekst koji sam trebala objaviti, negdje prije dvije godine, prijateljica Sanja je rekla na glas ideju koja mi se već duže vrijeme motala po glavi: "Mare, ujedini svoje tekstove, radove i fotografije u knjigu!" Ideja je pala na plodno tlo! Upravo u Foto klubu Zagreb krenula sam u "igru" oko fotografija za knjigu na tečaju modne fotografije, gdje sam bila angažirana za make-up,- otkrila je Marija.

U projektu knjige i izložbe sudjelovala su 20-orica fotografa i 24 modela koje je našminkala, a tu su svoje mjesto pronašli i modeli modne agencije Midiken te osobe iz modnog i umjetničkog svijeta.

Ogledalce, ogledalce…

Marijina ideja pisanja knjige o šminkanju je da svim ženama približi osnove šminkanja na jednostavan i svakome pristupačan i razumljiv način. Knjiga je namijenjena svim ženama koje žele saznati nešto više o umijeću šminkanja te osobama koje šminkanje vide kao vlastiti poziv te vještinu koju žele istražiti.

"Lice u ogledalu" svojevrsni je uvod u osnove make-upa koji će vam pomoći da u svakom trenutku zasjate istinskom ljepotom. Samo šminkanje i znanje o make-upu sam prezentirala i približila promotivnim šminkanjemu parfumeriji IRIS,-  rekla je Marija.

Na pitanje zašto je naslov knjige baš „Lice u ogledalu“ odgovara:

-Sami se šminkate? Nećete izaći u javnost tj. van iz kuće da se ne pogledate u ogledalo! Zar ne? Ogledalce, ogledalce…


Knjigu na 160 stranica je objavila izdavačka kuća "Ime" u biblioteci Trag mode.
Cijena: 240,00 kn. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

Pedeset riječi za kišu epski je roman o tradiciji i slobodi smješten u poslijeratni Japan.

She Book Club

Priča o hrabrosti, o djeci prisiljenoj da prebrzo odrastu, razorenim obiteljima, preživljavanju i oprostu

She Book Club

Osim što predstavlja riznicu bezvremenih Oshoovih mudrosti, ova nas knjiga vodi i kroz labirinte ljudskih emocija i odnosa.

She Book Club

Ako tražite savršen poklon za svoju obitelj ili prijatelje - pridružite nam se dok vas vodimo kroz raznolik asortiman naslova nakladničke kuće Znanje i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.