Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
smoothie
smoothie

Gastronomija

Smoothie – idealan i brz nadomjestak doručku

S obzirom na to da niste stigli pripremiti kraljevski doručak neka vam smoothie “priskoči” u pomoć.

Voće i povrće u obliku soka nisu savršena, ali su ipak sjajna alternativa najvažnijem obroku – ako niste imali vremena da ga konzumirate. Ako imate blender i par potrebnih namirnica pri ruci bit će vam dovoljna i minuta da započnete dan na zdrav način.

Svima je jasno da je doručak najvažniji obrok u danu. Ipak, nerijetko se baš doručak preskače – žurba, kasno buđenje, razlog može biti bilo kakav… Ako se i vama dogodi da ga ne stignete obaviti, postoji alternativa. S obzirom na to da niste stigli pripremiti kraljevski doručak neka vam smoothie “priskoči” u pomoć.

Sportska nutricionistica Pankaja Khole kaže da biste trebali piti od 2 do 2,5 decilitra soka svakoga dana. Pritom se ne misli na razna markirana gazirana pića.

Evo koje supersokove ona preporučuje za jutro:

Sok od mrkve s limunom

Mrkva je jedan od najbogatijih izvora vitamina A. On potiče rast kostiju i zuba. Tu je također i vitamini B kompleksa. Jednostavno očistite mrkvu, sameljite je u mikseru i iscijedite limun u taj sok. Mineralni sastojci iz ovoga soka sjajni su za kompletno zdravlje.

Sok od tikvica s limunom

Ovaj će vam napitak dati potrebnu količinu željeza, vitamina i proteina. Miješanjem limunova soka s izmiksanom tikvicom izbjeći ćete njegovu kiselost. Tikvice su pune željeza i proteina, ali i vlakana.

Miks – naranča, limeta i nar

Ljudi koji su ovisni o alkoholu najlakše će pobijediti svoju želju za ‘dobrom kapljicom’ uz pomoć ovog voća, naročito naranči. Nar je pun antioksidanata; ima ih čak tri puta više nego u zelenom čaju ili crvenom vinu. Pomiješajte ovo voće i mikserom ga pretvorite u slasni napitak.

Jagoda-banana

Ova kombinacija idealan je ‘niskomasni’ napitak. Ako nemate vremena za potpun doručak, jedna čaša ovog ‘smoothija’ držat će vas do ručka bez problema.

Crno/bijelo grožđe

Grožđe je prepuno flavonoida. Baš kao i s crvenim vinom, što je sok tamniji to je veća koncentracija ovih spojeva. Oni smanjuju rizik od srčanih bolesti i idealni su ako patite od hipertenzije.

Nije poželjno razrjeđivati ih vodom. Idealni su za žene koje su jako mršave ili se oporavljaju od neke bolesti.

Metro-portal.hr

Više

Zdravstveni karton

Ako vam je dosta raznih lijekova protiv prehlada i rado biste pomoć potražili u prirodi, možda rješenje nađete u ovom jednostavnom i ukusnom piću...

Gastronomija

Najuobičajeniji dodatak su komadići grilane piletine i inćuni. Neki chefovi dodaju joj škampe, jastoga, kavijar i povrće po želji. Kombinacija je pregršt!

Budi fit

Uz puno truda i vježbanja potrebno je svoju prehranu prilagoditi novom stilu života. Jer bez promjene prehrambenih navika nećete puno toga promijeniti.

Gastronomija

Najjednostavniji način spremanja hrane za zimu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.